Sporten voor senioren

Voel je er niet zoveel voor om op keiharde muziek te sporten. Mijd je de sportschool omdat je geen zin hebt in joelende jongelui en hard geschreeuw? Of wil je gewoon graag ‘op maat’ sporten? Verschillende sportorganisaties in Utrecht hebben speciale seniorenprogramma’s of -lesuren.

Waar

Zo kun je bijvoorbeeld bij Senioren Sport volleybal spelen met een zachte bal en  wordt ook af en toe tennis of badminton beoefend. Voordorp Fitness biedt vijf dagen per week een uitgebreid fitnessprogramma aan voor senioren. Doe je het liever wat rustiger aan? Yoganesh heeft een yogaprogramma speciaal voor senioren: YogAlign Senior, yoga op een laag tempo met veel persoonlijke aandacht.

Ook Golden Sports organiseert speciaal voor 55-plussers sport- en beweeglessen. Dit doet het door op gezellige wijze onder goede begeleiding met elkaar te sporten. Op deze manier kun je sociale contacten leggen en fysiek fit blijven. De lessen worden gegeven in de wijken Lombok, Overvecht en Kanaleneiland. Bekijk deze video om een beeld te krijgen van de sport- en beweeglessen van Golden Sports.

Blijf bewegen

Waarom bewegen? Lichamelijke beweging gaat veroudering van hart en bloedvaten en jouw immuunsysteem tegen, verkleint onder andere de kans op darm-, borst- en prostaatkanker, artritis en suikerziekte. Bovendien houd je door te sporten spieren, pezen en botten langer sterk en lenig. Zelfs en zeker als je een gezondheidsprobleem hebt, is het belangrijk om te bewegen! Vanzelfsprekend in dat geval altijd in overleg met uw arts.

Sportstad Utrecht

Op de pagina sportaanbieders op de website kun je specifiek zoeken op sporten voor senioren. Je kan niet alleen zoeken op een bepaalde sport, maar bijvoorbeeld ook op het sportaanbod bij jou in de buurt.