Schoolvoetbaltoernooi

Vanaf woensdag 6 maart gaan de Utrechtse wijkvoorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi weer van start. Een kleine 5000 basisschoolleerlingen van 95 Utrechtse basisscholen voetballen op 5 woensdagen in maart en april tegen elkaar. Zij spelen om een plek in de stedelijke finale op 17 april bij DESTO. Ook staat sportiviteit centraal tijdens het schoolvoetbal: Het sportiefste team ontvangt de Fairplay beker; de grootste beker van het toernooi!

De wijkvoorrondes gaan de hele gemeente door. Zo wordt er onder meer op woensdag 6 maart door de groepen 7/8 uit de wijken Noordwest en Zuid gespeeld op de velden van USV Elinkwijk en DVSU terwijl meiden uit groep 5/6 van scholen uit Vleuten-De Meern spelen bij UVV. Een week later op woensdag 13 maart komen de leerlingen van groep 7/8 uit Overvecht in actie op Sportpark Vechtzoom. Op 20 maart mogen jongens uit groep 5/6 uit Leidsche Rijn hun voetbalschoenen aantrekken op het sportpark van VV De Meern. Het sportpark van Zwaluwen Utrecht 1911 is op 27 maart het strijdtoneel voor de groepen 5/6 uit Zuidwest. Op 3 april staan de scheidsrechters klaar op de velden van USV Hercules voor leerlingen uit de groepen 7/8 uit de wijken Binnenstad, Oost en Noordoost. De finale wordt op 17 april gespeeld op de velden van Desto in Vleuten.

De organisatie van het Utrechtse schoolvoetbal ligt in handen van SportUtrecht, dé verbindende partij op het gebied van sport en bewegen. SportUtrecht werkt hierin samen met FC Utrecht, Stichting Vreedzaam, het ROC Sportcollege, Sportacademie Utrecht en diverse voetbalverenigingen.

Klik hier voor het complete overzicht van de wijkvoorrondes.

Uitslagen speelrondes
Klik hier voor de uitslagen van de eerste speelronde op woensdag 6 maart.
Klik hier voor de uitslagen van de tweede speelronde op woensdag 13 maart.
Klik hier voor de uitslagen van de derde speelronde op woensdag 20 maart.
Klik hier voor de uitslagen van de vierde speelronde op woensdag 27 maart.

Vragen?
Neem contact op met Patrick Bruggeman via schoolvoetbal@sportutrecht.nl

Volg het Utrechtse schoolvoetbal op Instagram

Bekijk ook onderstaande uitzending van UStad nieuws over de wijkrondes van het schoolvoetbaltoernooi
(vanaf 5.40)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Voetbalplezier, enthousiasme en vreugde bij de eerste dag van het schoolvoetbal in Utrecht! #030inbeweging #utrechtsportstad

Een bericht gedeeld door Schoolvoetbal030 (@schoolvoetbal030) op