Proefsporten met de AH sportweken

De AH Sportweken zitten er op, van 29 augustus tot en met 6 november hebben meer dan 100 Utrechtse clubs hun deuren opengesteld voor proefsporters. Met een volle spaarkaart kon je gratis proefsporten. 

De afgelopen weken kon je wekelijks de vlog vinden van Judith en Nynke, proefsporters vanuit de VSU. Op deze manier krijgen potentiële sporters een goed beeld van hoe zo’n proeftraining eruit ziet. Daarnaast hebben veel sporters en sportclubs recensies achter gelaten op de website van de AH sportweken. Lees hier een van de verhalen. Heb jij een goede ervaring gehad met de sportweken en wil je jouw verhaal delen? Het AH Sportweken-team is op zoek naar succes verhalen!

Ook de Utrechtse Sportkrant besteedde wat aandacht aan de sportweken. Nynke en Judith evalueren hierin hun ervaringen als proefsporter. Wat vonden ze leuk, wat was minder leuk? Of was er misschien iets heel erg verrassends? Benieuwd hoe zij het proefsporten hebben ervaren? Lees het hier!

Vlog

Heb je de vlogs gemist? Of wil je ze gewoon graag nog eens een keertje terug zien? Hieronder staan de verschillende vlogs op een rijtje.

Vlog 10 – Acrobatisch dansen bij Jumping Spectacles

Acrobatisch dansen. Ze hadden er nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel spannend. De website van Jumping Spectacles wijst uit dat het een combinatie van dans en acrobatiek is waarbij de rock-‘n-roll versie de meest intensieve is. Dat deed de VSU proefsporters gelijk denken aan Footloose, Grease, Hairspray en natuurlijk aan de lift uit Dirty Dancing. Is het niet voor ieder meisje een droom om opgetild te worden zoals Patrick Swayze dat kan? Voor Judith en Nynke in ieder geval. Zij probeerden het uit!

Vlog 9 – Bridge bij Door Durf Sterk

Je beweegt dan wel weinig, maar je hersenen worden flink gekraakt bij bridge! Bridge is een denksport waar je slim voor moet zijn, een goed geheugen voor moet hebben en waar je al je concentratie voor nodig hebt. Verder moet je mentaal zo goed op elkaar ingespeeld zijn dat het bijna telepathie lijkt. Proefsporters Nynke en Judith gingen een avondje meekijken bij Bridgeclub DDS.

Vlog 8 – Herfstactiviteit peutergym

Op woensdag 19 oktober genoot midden Nederland van de herfstvakantie. Een goede gelegenheid om een grote sportactiviteit te organiseren voor jong en oud! Op Sportcentrum Olympos werden enthousiaste sporters tussen 14.00 – 18.00 uur met een warm welkom onthaald. Voor de jonge sporters was er de mogelijkheid om de Mario-Kartbaan van Monkey Moves te doorlopen en konden de allerkleinsten klimmen en klauteren op een uitgezet parcours. De oudere sporters konden hun geluk op tijdens een proefles tennis, squash, hardlopen of fitnessen in de sportschool. De echte avonturiers klommen de klimmuur op tot 30 meter hoogte. Nynke en Judith zijn wel in voor een sportmiddag en samen met Fedde (5), Tibbe (4) en Ise (2) gingen ze een kijkje nemen!

Vlog 7 – Roeien bij USR Triton

Roeien, de sport waar je in je studententijd mee kan beginnen en dan nog steeds een Olympische medaille kan winnen. Het lijkt makkelijk. Iedereen kan wel kanoën of varen, maar roeien is iets totaal anders! Roeien vereist concentratie, balans, beenkracht en vooral heel veel samenwerking. Na het synchroonzwemmen zit die samenwerking wel goed bij Judith en Nynke, maar de rest is een ander verhaal. Bij USR Triton leren zij de basis, en mogen ze zelfs een wedstrijdje roeien.

Vlog 6 – Tafeltennissen bij UTTC

Vrijwel iedereen heeft weleens getafeltennist. Op de camping of op de middelbare school, waar je onder andere de spelvorm ‘rond de tafel’ speelde, maar zo’n 24.800 sporters komen wekelijks competitief in actie en zijn aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). Het is een snelle en technische sport, waarbij de sporters effecten aanleren om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Judith ging de sport proberen bij UTTC

Vlog 5 – Kegelen bij de Utrechtse Kegelbond

Kegelen is een eeuwenoude sport en dezer dagen is de Koninklijke Nederlandse Kegelbond een charmeoffensief gestart om de kegelsport meer onder de aandacht te brengen bij een grote groep Nederlanders. De sport vereist discipline, focus en techniek, maar het is bovenal leuk om te doen. Zoals de voorzitter van de Utrechtse Kegelbond Mai Hoefs zegt: “Als je het kegelen een paar keer probeert, dan raak je verslaafd aan het spelletje”. Na alle (landelijke) promotie werden Nynke en Judith uiterst benieuwd en gingen zij de uitdaging aan bij de Utrechtse Kegelbond!

Vlog 4 – Synchroonzwemmen bij Zwemlust den Hommel

Ook deze week zijn Judith en Nynke weer gaan proefsporten. Nadat er weer een aantal sportmomenten opgeschreven waren kon er weer een briefje uit de bak gehaald worden. Deze week kwam synchroonzwemmen uit de bus. Deze les werd gegeven bij Zwemlust den Hommel. De dames hebben druk geoefend om zoveel mogelijk synchroon te doen. Hoe dat er in het water aan toe ging kun je hieronder zien! Veel kijkplezier!

Vlog 3 – Ultimate frisbee bij UTKA Ultimate

Vlog nummer 3 is een feit! Nynke en Judith zijn met vier gastsporters ultimate frisbee wezen spelen bij UTKA Ultimate. Benieuwd hoe een les frisbee er uit ziet? Klik snel op onderstaande filmpje om de vlog te bekijken!

Vlog 2 – Seniorengym bij DOO/K&V

Judith en Nynke pakten deze keer seniorengym uit de grabbelton en gingen zelf eens kijken wat dat seniorengym nou inhoudt. De seniorengym werd verzorgd bij DOO/K&V. En het was niet zo makkelijk als gedacht.. Ben je benieuwd hoe een les seniorengym eruit ziet? Bekijk snel vlog nummer 2!

Vlog 1 – Klimmen bij Klimmuur Utrecht

De eerste sport is ondertussen gekozen. Nynke en Judith zijn gaan klimmen bij Klimmuur Utrecht. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dan hieronder de vlog!