Sportlocatie

Sporthal Lunetten

Sporthal Lunetten

Sporthal Lunetten is een sporthal in de Utrechtse wijk Lunetten. De sporthal werd gebouwd in 1974. Het is een standaardhal van 28 x 44 meter en is geschikt voor badminton, basketbal, handbal, korfbal, tennis, voetbal en volleybal.

 

Baas in eigen bucket

Basketbalverenigingen Cangeroes en Amazone streven naar een gezonde en duurzame vereniging, zowel op sociaal en financieel maar vooral ook sportief gebied. In de afgelopen jaren zijn wij zoekende geweest naar een modus waarin deze doelstellingen optimaal gerealiseerd kunnen worden.

Samen zijn beiden tot de conclusie gekomen dat de aanwezigheid van een echt thuishonk een cruciaal bouwblok is voor een duurzame verwezenlijking van de ambities. De eerste stap in de richting voor een andere structuur in gebruik van een sporthal ten behoeve van basketbal is gezet net na het jaar 2000. Hans Spekman was toen wethouder Sport.

Sinds enkele jaren wordt met oog voor de toekomst van de sport in Utrecht gekeken naar het sport aanbod in de stad en beleid daaromtrent.  Er wordt gekeken of de zaalbezetting efficiënter kan, aantrekkelijker, hoger kwaliteit, meer sporters, meer jeugd, meer beweging…etc.  Een pilot voor het gebruik, beheer en exploitatie van een eigen hal biedt daarom een unieke kans voor gemeente, politiek en sport invulling te geven aan dit beleid.

Klik hier voor meer informatie.