Oranje Leeuwinnen via Rio naar Utrecht

UTRECHT – De Oranje Leeuwinnen met daarin de Utrechtse sterspeelster Shanice van de Sanden, zijn gisteravond in het Kyocera Stadion in Den Haag goed begonnen aan het Olympisch kwalificatietoernooi voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Zwitserland werd in een goed gevuld stadion met 3-4 verslagen. De doelpunten kwamen van Manon Melis, Vivianne Miedema, aanvoerder Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden. ‘Onze’ Shanice van de Sanden is een geboren Utrechtse en maakte al op zestien jarige leeftijd haar debuut voor Nederlandse vrouwen.

Shanice van de Sanden

Shanice is het perfecte voorbeeld voor het Utrechtse meiden- en vrouwenvoetbal. Ze begon met voetballen bij VVIJ en vervolgde haar carrière bij SV Saestrum waarna ze de overstap maakte naar FC Utrecht. De inmiddels 23-jarige snelle buitenspeelster schreef tijdens haar nog jonge voetballoopbaan al drie Nederlandse en twee BeNe-league kampioenschappen op haar naam en won één keer dé KNVB-beker. Ze maakte afgelopen maand zelfs een transfer van FC Twente naar het Engelse Liverpool FC.

EK Vrouwenvoetbal 2017 in Utrecht

Gemeente Utrecht is de hostcity van het EK vrouwenvoetbal 2017. Na Rio de Janeiro volgt spoedig Utrecht voor nieuwe successen. Op 8 november 2016 zal de loting plaatsen en weet Utrecht welke landen op bezoek komen. Zeker is al dat op 16 juli in stadion de Galgenwaard de openingsceremonie en de eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen plaatsvinden. Een mooie tussenstap is plaatsing voor de Olympische Spelen 2016 om in Utrecht te pieken. Met het stijgende niveau van het vrouwenvoetbal en de huidige vorm van het team kan het EK vrouwenvoetbal 2017 voor de Oranje Leeuwinnen het ideale moment te zijn om voor de titel te gaan. Utrecht gaat daar zeker een positieve bijdrage aanleveren.

Kick-off

In de gemeente Utrecht is 100 dagen voor de start van het EK vrouwenvoetbal een officiële kick-off. De kick-off geeft een extra impuls aan meiden- en vrouwenvoetbal in de gemeente Utrecht. Scholen, voetbalverenigingen, de VSU, Stichting Harten voor Sport, de KNVB en de gemeente Utrecht gaan samenwerken door activiteiten en side events rondom het evenement te organiseren. Wat voor activiteiten en events is echter nog niet duidelijk maar er wordt druk over nagedacht en ideeën in overvloed.

Vrouwenvoetbal in Utrecht

Utrecht kent inmiddels bijna 2.000 actieve voetbalsters en het ledenaantal groeit met de week. Sportstad Utrecht stimuleert nog niet sportende meiden en vrouwen om kennis te maken met voetbal. Een voorbeeld hiervan is het meidenvoetbaltoernooi dat samen met basisscholen georganiseerd wordt. Wil je graag voetballen en word jij de nieuwe Shanice van de Sanden? Of wil je misschien een andere sport beoefenen in jouw wijk? Kijk dan nu voor het sportaanbod in Utrecht op deze site en vind de voetbalclub of sport die bij jou past.

Volg Sportstad Utrecht nu ook op Twitter en Facebook!

Bron foto: https://www.facebook.com/OranjeLeeuwinnen/photos

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018