Only Friends Utrecht: sporten voor kids met een beperking

In samenwerking met Only Friends (Amsterdam), WKZ Sportief (Wilhelmina Kinderziekenhuis), Harten voor Sport en de Gemeente Utrecht organiseert De Hoogstraat Sport vanaf zaterdag 24 september 2016 Only Friends Utrecht. Een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking waarbij iedereen altijd mee kan doen. “Dat is wat wij ontzettend belangrijk vinden” geeft voorzitter Karin den Balvert aan. Niet voor niets luidt de slogan van Only Friends:‘Je bent goed zoals je bent’. “Naast het hebben van plezier, draait het bij Only Friends ook om trainen, beter worden in jouw sport en kameraadschap.”

Elke zaterdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur worden verschillende sporten aangeboden in de sportzaal aan de Rembrandtkade 10 waarbij de keuze van sporten afhankelijk is van de wensen van de kinderen”, legt Den Balvert uit. Via de website kunnen de jonge sporters hun voorkeuren  aangeven. De groep krijgt les van sportprofessionals – geheel op vrijwillige basis.. “Er heeft zich onlangs zelfs een docent voor free running gemeld, dus het aanbod wordt steeds gevarieerder”, vertelt Den Balvert enthousiast.

De sportclub kan echter altijd nog vrijwilligers gebruiken die bijvoorbeeld zowel kunnen helpen bij het sporten als een functie  in het bestuur willen vervullen. Wil jij meehelpen, stuur dan een mail naar onlyfriends@dehoogstraat.nl. Er wordt samengewerkt met sportverenigingen in Utrecht die ook sport bieden voor kinderen met een beperking. “We moeten elkaar versterken waarbij ons belangrijkste doel is dat alle kinderen met een beperking op een toegankelijke, veilige en vertrouwde plek kunnen sporten. Wij hebben zo ontzettend veel zin in de start van een seizoen vol ( sport)plezier”.

Ga voor meer informatie over Only Friends Utrecht naar de website www.dehoogstraat.nl/sport/onlyfriends. “Kinderen kunnen zich daar ook direct aanmelden” roept Den Balvert nog fanatiek. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen, maar anderen zijn uiteraard ook van harte welkom.