Only Friends Utrecht: sporten voor jeugd met een beperking

Kinderen en jongeren met een beperking kunnen sinds september elke zaterdag georganiseerd sporten bij Only Friends Utrecht. Dit gebeurt in de sportzaal van revalidatiecentrum De Hoogstraat in een veilige, vertrouwde omgeving en op een toegankelijke manier.

Only Friends Utrecht vindt het belangrijk dat kinderen áltijd mee kunnen doen, hard trainen en beter worden in hun sport naar keuze. Naast plezier zijn ook beter worden in sport, het vergroten van het zelfvertrouwen en kameraadschap belangrijke ingrediënten. De sportlessen worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die goed zijn in hun eigen sport en dit graag overbrengen op de kinderen.
De sportclub bestaat al meer dan vijftien jaar in Amsterdam en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer succesvolle vereniging met meer dan 600 leden. Naar aanleiding van dit grote succes in Amsterdam is er in het voorjaar van 2016 besloten om deze sportclub ook naar de Domstad te halen.

Karin den Balvert, manager Hoogstraat Sport en tevens voorzitter van Only Friends Utrecht over de Utrechtse spin-off:

‘We hebben de voorzieningen en de kennis in huis en er is veel enthousiasme bij de vrijwilligers. Samen maken we ons sterk voor dit initiatief. Want als we iedereen in beweging willen brengen, dan mag de jeugd natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog: daar begint het. ‘

Vorige week sprak een ouder me aan. Ze zei: ‘Deze manier van sporten is voor mijn zoon de sleutel tot het succes. Zonder druk met heel veel plezier bewegen en sporten met verschillende kinderen.’

Wil je meer informatie over de sportclub Only Friends Utrecht? Of wil je je inzetten als vrijwilliger en de kinderen enthousiast maken voor joúw sport? Kijk dan op www.dehoogstraat.nl/sport/onlyfriends of stuur een e-mail naar onlyfriends@dehoogstraat.nl. Ook kan je informatie vinden op onze pagina van De Hoogstraat.

De lessen vinden elke zaterdag plaats tussen 10.00-13.00 uur. Het actuele sportprogramma vind je op de Facebookpagina Only Friends Utrecht. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar met een beperking zijn van harte welkom.