Olympic Day

Jaarlijks wordt op 23 juni in meer dan 160 landen wereldwijd Olympic Day gevierd. Op deze bijzondere dag wordt de geboorte van de moderne Olympische Spelen herdacht. Honderdduizenden mensen van jong tot oud nemen op deze dag deel aan diverse sportieve activiteiten, waarbij de Olympische waarden Excelleren, Respect en Vriendschap centraal staan. Met het vieren van Olympic Day willen we niet alleen onze hedendaagse samenleving verbeteren, maar kunnen we ook de kampioenen van morgen inspireren.

Olympic Day in Nederland
NOC*NSF neemt ook dit jaar actief deel aan de wereldwijde viering van Olympic Day. In Nederland richten we onze Olympic Day-boodschap op kinderen (groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs) en willen we hen door middel van het educatieprogramma IK (excelleren), JIJ (respect) en WIJ (vriendschap) inspireren met de Olympische idealen.

In 2016 gaf Olympisch roeier en Utrechter Kai Hendriks een presentatie op zijn oude basisschool over deze sportieve dag.

Olympische Sporten in Utrecht
Ook in Utrecht kan je vrijwel alle olympische sporten beoefenen. Volg onderstaande links voor een overzicht waar je dit kan doen.

Atletiek
Badminton
Basketbal
Boksen
Boogschieten
Gewichtheffen
Golf
Gymnastiek
Handbal
Hockey
Softbal
Judo
Kanovaren
Karate
Klimsport
Paardensport
Roeien
Rugby
Schermen
Schietsport
Skateboarden
Surfen
Taekwondo
Tafeltennis
Tennis
Triatlon
Voetbal
Volleybal
Wielersport
Worstelen
Zwemsport

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018