Het NK Atletiek komt eraan op Maarschalkerweerd

Nog minder dan twee maanden en dan is het zover! De Utrechtse atletiekverenigingen HUP (Hellas, U-Track en Phoenix) gaan gezamenlijk onder auspiciën van de Atletiekunie een topatletiekevenement organiseren. Donderdag 13 juli op het Vredenburg met polsstokhoogspringen, vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli alle andere NK-disciplines op Maarschalkerweerd.

De komende weken wordt alles op de atletiekaccommodatie anders dan je gewend bent. Deze week wordt bijvoorbeeld gestart met de aanleg van een warming up track, parallel aan de baan tussen de start van de 100 meter en de finish op de grasstrook tussen het U-Track clubhuis en de wal. Tijdens de NK kunnen de topatleten daar hun laatste sprintjes trekken voordat ze het wedstrijdterrein betreden. Ná de NK kunnen de Utrechtse clubs deze kunststof track, 5 banen breed, gebruiken als extra trainingsfaciliteit.

Ook zal er extra belijning op de rondbaan worden aangebracht. Omdat Utrecht de atleet zo goed mogelijk wil bedienen worden de wedstrijden als het ware omgedraaid. De finish van alle looponderdelen is daarom aan de overkant gepland. Leuk bijvoorbeeld voor Dafne Schippers: 100 meter windje mee. Als het weer meewerkt natuurlijk.

Kort voor de NK komt er een grote tribune aan de overkant langs het rechte stuk. Er wordt verwacht dat er duizenden toeschouwers op ‘ons’ NK afkomen, die komen kijken naar alle Nederlandse topatleten, die een paar weken d­­aarna op de Wereldkampioenschappen Atletiek in Londen op medaillejacht gaan. Op de wedstrijddagen op Maarschalkerweerd zorgen wij voor foodtrucks en flitsende side-events, zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Ook jij kunt deel uitmaken van de ‘crew’ van de NK Atletiek. Als vrijwilliger zijn er tientallen leuke werkzaamheden te doen. Er zijn al heel veel aanmeldingen, maar als je snel bent kun je misschien nog deel uitmaken van dit unieke topsportevenement In Utrecht. We zijn met name nog op zoek naar vrijwilligers in het bezit van een jurydiploma.

Meld je aan via dit formulier.

Hoe dan ook wordt de NK Atletiek in Utrecht een prachtig evenement waar je bij moet zijn. Kom kijken en genieten van de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek. Gewoon bij jou om de hoek! Zet het in je agenda: donderdag 13 tot en met zondag 16 juli 2017!