Nieuw speciaal sportaanbod in Utrecht!

Het Utrechtse sportaanbod voor mensen met een beperking groeit gestaag. Dit jaar zijn er al vier nieuwe aanbieders bijgekomen. 

Instuif Special Sports
Sporten is gezond en moet voor iedereen mogelijk zijn. Vanuit deze visie is het project Special Sports Utrecht ontstaan. In samenwerking met jeugdzorginstellingen de Rading en Lijn 5, de buurtsportcoaches van On the Move, hebben sportaanbieders Voordorp Fitness en MCS- sportcoaching sportaanbod opgezet voor jongeren in de leeftijd van 8-21 jaar uit Utrecht en omgeving, die nog geen lid zijn van een sportvereniging.

Er wordt boksen, dans, fitness en voetbal aangeboden. De activiteiten zijn vooral gericht op plezier en ontspanning maar er is ook aandacht voor een stukje talentontwikkeling. Er wordt zo geprobeerd de jongeren vaardigheden aan te leren die ze kunnen gebruiken in hun toekomstige opleiding, werk en het dagelijks leven. Lees hier meer over Special Sports.

Zumba bij Zumbody
Zumba is een combinatie van dans en fitness/aerobic. Met Zumba maak je in een leuke sfeer (dans)passen op swingende Latin en (inter)nationale muziek. Je hebt niet eens door dat je een workout doet die even zwaar is als een uur spinnen! Onder leiding van een gespecialiseerde instructeur wordt je op heerlijke muziek uitgedaagd om je spieren sterker te maken. Deze les is speciaal voor 18 plussers met niet aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking en/of een chronische beperking. Lees hier meer over zumba bij Zumbody.

Stichting Overfit
Stichting Overfit organiseert vanaf 12 februari kickboks- en worstellessen speciaal voor kinderen/jongeren/volwassenen vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking en Down-Syndroom. Daarnaast zijn er lessen speciaal voor kinderen/jongeren/volwassenen vanaf 8 jaar met een gedragsstoornis zoals o.a. ADHD, & Autisme. De lessen dragen o.a. bij aan de sociale en motorische vaardigheden, zelfverdediging, zelfvertrouwen en gezondheid. Lees hier meer over kickbocksen en worstelen bij Stichting Overfit.

Casca Dura Capoeira Company
Capoeira is een spectaculaire vechtkunst uit Brazilië; een verrassende mix van gevecht, dans, acrobatiek, instrumenten en muziek. Door het beoefenen van Capoeira werk je aan de weerbaarheid, soepelheid en conditie van je lichaam. Vanaf maart 2018 biedt Casca Dura Capoeira Company bij voldoende animo ook Capoeira lessen aan voor kinderen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Het is het heel belangrijk dat de leerlingen zich op hun gemak voelen bij de docente en ook bij elkaar. Er wordt geprobeerd een prettige sfeer te creëren waarin iedereen met plezier nieuwe dingen leert. Lees hier meer over Capoeira bij de Casca Dura Capoeira Company.

Voor het volledige aangepast sportaanbod in Utrecht kan je hier kijken.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van Harten voor Sport en de Vereniging Sport Utrecht. © 2018

VSU-logo