Nieuw speciaal sportaanbod in Utrecht!

Het Utrechtse sportaanbod voor mensen met een beperking groeit gestaag. Dit jaar zijn er al vier nieuwe aanbieders bijgekomen. 

Capoeira bij Casca Dura Capoeira Company
Capoeira is een spectaculaire vechtkunst uit Brazilië; een verrassende mix van gevecht, dans, acrobatiek, instrumenten en muziek. Door het beoefenen van Capoeira werk je aan de weerbaarheid, soepelheid en conditie van je lichaam. Vanaf maart 2018 biedt Casca Dura Capoeira Company bij voldoende animo ook Capoeira lessen aan voor kinderen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Het is het heel belangrijk dat de leerlingen zich op hun gemak voelen bij de docente en ook bij elkaar. Er wordt geprobeerd een prettige sfeer te creëren waarin iedereen met plezier nieuwe dingen leert. Lees hier meer over Capoeira bij de Casca Dura Capoeira Company.

Worstelen & kickboksen bij Stichting Overfit
Stichting Overfit organiseert vanaf 12 februari kickboks- en worstellessen speciaal voor kinderen/jongeren/volwassenen vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking en Down-Syndroom. Daarnaast zijn er lessen speciaal voor kinderen/jongeren/volwassenen vanaf 8 jaar met een gedragsstoornis zoals o.a. ADHD, & Autisme. De lessen dragen o.a. bij aan de sociale en motorische vaardigheden, zelfverdediging, zelfvertrouwen en gezondheid. Lees hier meer over kickbocksen en worstelen bij Stichting Overfit.

Aangepast fitness bij Family Fitness
Met ingang van woensdag 14 februari is Family Fitness gestart met een aangepast Fitness pilotproject voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking, chronische aandoening en/of niet aangeboren hersenletsel. De pilot duurt 10 weken. Indien mogelijk kunnen deelnemers doorstromen naar het reguliere aanbod. Lees hier meer over aangepast Fitness bij Family Fitness.

Zumba bij Zumbody
Zumba is een combinatie van dans en fitness/aerobic. Met Zumba maak je in een leuke sfeer (dans)passen op swingende Latin en (inter)nationale muziek. Je hebt niet eens door dat je een workout doet die even zwaar is als een uur spinnen! Onder leiding van een gespecialiseerde instructeur wordt je op heerlijke muziek uitgedaagd om je spieren sterker te maken. Deze les is speciaal voor 18 plussers met niet aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking en/of een chronische beperking. Lees hier meer over zumba bij Zumbody.

Voor het volledige aangepast sportaanbod in Utrecht kan je hier kijken.