Nationale Sportweek 2016

De Nationale Sportweek 2016 ligt inmiddels achter ons. Een week lang van sporten, plezier en entertainment in het hele land! Veel activiteiten voor jong en oud zijn geweest, en veel sportverenigingen hebben hun deuren open gezet om mensen kennis te laten maken met hun vereniging.

De Sportweek Karavaan
Een week lang is de Sportweek Karavaan rondgetrokken door host-city Utrecht. Op verschillende plaatsen is de Karavaan gestopt met leuke, en vooral sportieve activiteiten. Zo was er het Keepie Uppie, de fittest en de sprintbaan. Ook stond het rijdend museum op deze plaats waar verschillende stukken uit het Olympisch Erfgoed tentoon werden gesteld.

1K Openingsrun
De 1K Openingsrun was het startsein van een week lang sporten en bewegen. Samen met mascotte Udo, Wethouder van Sport Paulus Jansen en tientallen deelnemers werd een ronde van precies 1 kilometer door de stad gelopen.

Lever je oude sportkleding in
Heb jij de bakken van het Leger des Heils afgelopen week gespot? Ze waren op verschillende plaatsen te vinden. Zo stonden er bakken bij de Sportweek Karavaan en bij het informatie punt op het Stadhuisplein aan de Korte Minrebroederstraat. Hier stond eveneens de grote glazen bak waar Arie Boomsma de eerste stukken doneerde. Ook bij het Sportweek Festival in het Griftpark was er de mogelijkheid om je oude sportspullen in te leveren.

Sportfestival Griftpark 


Op zondag 25 september is de Nationale Sportweek 2016 sfeervol afgesloten. Vele verenigingen waren in het park aanwezig om hun sport te laten zien. Mensen konden sport proberen en bekijken. Daarnaast was er een muziekprogramma met optreden van o.a. B-Brave, Maan, O’G3ene, Sharon Doorson en Queens Jelly en waren er foodtrucks aanwezig om de honger te stillen.

Bekijk hier een selectie van foto’s van de afgelopen sportweek!