Maandelijkse snelschaak en rapidschaakavonden in denksportcentrum Dijckzigt

Als onderdeel van de Albert Heijn sportweek organiseerde schaakclub Oud Zuylen Utrecht een rapidtoernooi op zondag 17 september. In de eerste groep won Yulia Yakovisch, een sterke schaakster van Oud Zuylen Utrecht de groep met 6,5 uit 7 wedstrijden. In de tweede groep won Jos Heesen van schaakclub De Rode Loper met 6,5 punt uit 7 wedstrijden. In de derde groep was Jan Gijzen, eveneens van schaakclub Oud Zuylen Utrecht, de sterkste met 6 uit 7 wedstrijden.

De vierde groep was een jeugdgroep en die werd gewonnen met 5 uit 5 wedstrijden door Polle van Arendonk van jeugdschaakclub Magnus. In de eerste groep deed ook het jeugdtalent Nils Neisingh (14 lentes) mee. Hij speelde sterke wedstrijden, maar hij mist nog de ervaring en eindigde op de zesde plaats met 2,5 punt.

In groepen van acht spelers konden deelnemers het tegen elkaar opnemen. Bij rapidschaak heeft iedere speler 25 minuten bedenktijd en wordt er gespeeld met een schaakklok. Als je tijd om is en je tegenstander kan met zijn stukken je in theorie nog schaakmat zetten, dan heb je verloren. Ook als je er beter voor staat of meer stukken op het bord hebt. Een belangrijke nieuwe regel is, dat als je een onreglementaire zet doet, je tegenstander de winst kan claimen. Opletten geblazen dus en met de beperkte tijd eindigen veel partijen in tijdnood en neemt de spanning toe.

Denksportcentrum Dijckzigt aan de Boorstraat 107 in Utrecht wil zich in de komende periode meer profileren en vaker open zijn voor de denksporters. Vanaf 6 oktober wordt begonnen met een maandelijkse snelschaak en rapidschaakavond op de eerste vrijdag van de maand. In oktober gaat de zaal ook opgefrist worden door een grote groep vrijwilligers, die er voor gaat zorgen dat de muren een likje verf krijgen en er meer schaakgerelateerde items komen te hangen in de zaal.

Op zondag 10 december wordt er een nieuw rapidtoernooi georganiseerd in de opgeknapte speelzaal. De organisatie verwacht dan meer dan 29 deelnemers, zoals afgelopen zondag het geval was.

Bron
Utrechtsesportkrant.nl

Meer info
Klik hier voor het volledige aanbod van de AH sportactie in Utrecht.
Voor een bezoek aan de sportaanbieder klik hier.