Vrijwilligers vaakst aan de slag voor sportvereniging

De helft van alle Nederlanders ouder dan vijftien jaar heeft zich in 2014 minstens een keer als vrijwilliger ingezet. Meestal gebeurde dat voor een sportvereniging.

Voor politieke partijen gaan vrijwilligers het minst vaak aan de slag. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de universitair geschoolde mensen is zo’n 62 procent actief als vrijwilliger, bij lager opgeleiden is dat veel lager, namelijk 31 procent. Het aantal mannen en vrouwen dat vrijwilligerswerk doet, is ongeveer gelijk.

De meeste vrijwilligers zijn te vinden in de Achterhoek en Zuid-Friesland, in de regio’s Den Haag, Groot-Rijnmond en in Zuid-Limburg de minste.

De mensen die vrijwilligerswerk doen, zijn daar gemiddeld vier uur per week mee bezig. Die tijd is de laatste jaren redelijk stabiel gebleven.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018