Waar kun je deze week in Utrecht op natuurijs schaatsen?

Het wordt koud deze week, koud genoeg om op verschillende plekken in en rond Utrecht op natuurijs te schaatsen. Een aantal schaatsbanen worden in de ochtend al geopend en hier kunnen er meer bij komen. Lees hieronder op welke plekken in en rond Utrecht je deze week (misschien) op natuurijs kan schaatsen.

IJsclub Siberia
Deze donderdag hoopt IJsclub Siberia voor het eerst sinds zijn oprichting Schaatsbaan Park De Watertoren te openen. Als de vorst voldoende doorzet kun je hier komen schaatsen en warme chocolademelk drinken. Daarnaast zijn er gratis leenschaatsen in diverse kindermaten om te gebruiken. Houd de website in de gaten om te zien of en wanneer er hier geschaatst kan worden.

De Meernse IJsbaan
Een andere plek waar bij voldoende vorst op natuurijs geschaatst kan worden is De Meernse IJsbaan. Of hier geschaatst kan worden deze week is nog te betwijfelen. Afgelopen maandag kwam de ijsbaan met een bericht dat de plas nog voor een groot deel open ligt. De komende nachten zal het nog erg koud worden dus we blijven hopen. Houd de website in de gaten voor updates.

Andere schaatsmogelijkheden
Naast bovenstaande locaties zijn er ook andere schaatsmogelijkheden in en rond Utrecht. Zo kun je in de ochtend nu al bij de Doornsche IJsclub schaatsen. De KNSB heeft een kaart opgesteld waarop alle schaatsmogelijkheden te vinden zijn. Door hier te klikken kun je alle natuurijsbanen bekijken die binnen een straal van 50 km van Utrecht liggen. RTV Utrecht heeft daarnaast een heel uitgebreid artikel gepubliceerd met daarin een heleboel schaatsplekken in en rond Utrecht. Het schaatsaanbod in Utrecht is ook op Sportstad-Utrecht.nl te vinden. Veel schaatsplezier toegewenst deze week!