Oranje wint EK!

De OranjeLeeuwinnen hebben zondag 6 augustus het bijna onmogelijke gepresteerd door het EK te winnen. In een kolkende Grolsch Veste won de ploeg met 4-2 van Denemarken. Het stadion in Enschede schudde op zijn grondvesten toen scheidsrechter Staubli voor het laatst floot. Het was het moment waarop de speelsters hadden gewacht, en dat als een bevrijding kwam voor het team dat zoveel had gegeven in de eerste Nederlandse EK-finale voor vrouwen ooit.

Het Nederlands vrouwenelftal bekroonde zo een fantastisch EK, waar de saamhorigheid vanaf de eerste minuten van afspatte. Niet zeuren wanneer je, je basisplaats kwijtraakte maar je zonder morren wegcijferen in het belang van het team. Het ongekende succes van de vrouwen, zal hopelijk een stormloop van meisjes naar de clubs tot gevolg hebben.

Het sprookje werd afgesloten waar het begon. Onder grote belangstelling zijn de Oranje-dames maandagavond gehuldigd in Utrecht. Park Lepelenburg was bomvol, er kon niemand meer bij. Volgens de gemeente waren ruim 22.000 fans in de stad.

Foto: Remko Kool – www.GoalPhoto.nl

Klik hier voor meer foto’s van de OranjeLeeuwinnen gemaakt door deze fotograaf.