Keepie Uppie gaat voor record

Over twee maanden gaat het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen van start in ons land. Op zondag 16 juli speelt het Nederlands team in het Utrechtse stadion Galgenwaard tegen Noorwegen. Al weken wordt er in en rondom de stad aandacht geschonken aan het naderende EK. Zo ook via ‘Keepie Uppie’.

Een event waarin kinderen binnen 90 seconden zo vaak mogelijk proberen hoog te houden. “Dit gebeurt op een rond ‘WEURO-doek’ tijdens diverse sportactiviteiten in de stad”, zegt Patrick Bruggeman.
Als beweegmakelaar Onderwijs en Sport bij Harten voor Sport maakt hij deel uit van de activatiegroep voor de Womens EURO in Utrecht. “Gedurende deze activiteiten wordt de score per deelnemer geregistreerd. De winnaar van al deze ‘Keepie Uppie’ competities in Utrecht, plaatst zich voor de finaleronde tijdens de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Noorwegen.” Samen met andere professionals, waaronder de Gemeente Utrecht, Vereniging Sport Utrecht (Projectleider Marlou Peters), FC Utrecht en de KNVB, wordt er van alles gedaan om het Europees Kampioenschap onder de aandacht te brengen. “In Utrecht sluit ‘Keepie Uppie’ aan bij zoveel mogelijk sportevenementen. Afgelopen weekend was dat bij de attractiedagen in Leidsche Rijn, eerder was het event te spelen tijdens de speelrondes van het schoolvoetbaltoernooi. De komende weken sluiten we aan bij sportdagen van diverse basisscholen.” Het record werd bij de heropening op 7 april gevestigd. “Een meisje van de Ariensschool wist 167 keer hoog te houden in 90 seconden.” Zelf haalde Bruggeman het aantal van 367 keer, “maar dat was niet in 90 seconden”, lacht hij.

Bron: De Brug

Alle activiteiten rondom het WEURO 2017 in Utrecht zijn te vinden op Sportstad-Utrecht.