Introductiecursus Kanovaren

De Utrechtse Kano Club (UKC) is opgericht in 1985 en is sinds 2011 gevestigd in een clubhuis pal aan de Maarsseveense Plassen. Bij UKC worden meerdere kanodisciplines beoefend zoals Kanopolo, toervaren, wildwatervaren en kanoslalom. Binnen de kanoslalom discipline hoort UKC tot de nationale top.
De club organiseert jaarlijks tientallen toertochten, zowel door de aangrenzende natuurgebieden als door andere natte gebieden verspreid door het land.

Utrechtse Kano Club (UKC) organiseert introductiecursus kanovaren.

Ontdekken of kanoën iets voor je is? Al eens met veel plezier in een kano gedobberd en nu zin om dat vaker te doen? Dan is de introductiecursus iets voor jou!

De cursus wordt gegeven door ervaren leden. Je leert in korte tijd de belangrijkste basisvaardigheden van het kanoën en je maakt kennis met de verschillende disciplines van het kanovaren. De introductiecursus is naast leerzaam ook een leuke mogelijkheid om kennis te maken met de Utrechtse Kano Club.

3x per jaar

De cursus wordt twee tot drie keer per jaar gegeven en bestaat uit zes dagdelen (meestal 5 avonden en een zondagochtend) en een korte dagtocht in een aansluitende week.

In de eerste twee lessen leren we je om te gaan met een spatzeil. Deze lessen zijn verplicht, omdat het noodzakelijk is om dit te beheersen voor deelname aan de rest van de cursus, waarin we ons richten op de slalom, polo en wildwater les.

Per cursusavond zijn er minimaal drie begeleiders aanwezig voor maximaal veertien cursisten.

Populair

De cursussen zijn populair. Heb je interesse maar is de cursus reeds vol? Meld je dan nog steeds gewoon aan. We zetten je op de wachtlijst en nemen contact met je op als er een plekje vrij komt. En anders ben je de eerste die we informeren als er weer een nieuwe cursus gepland wordt.

Het water op

Het is belangrijk dat je er steeds echt op tijd bent (een kwartier voor aanvang zodat je je ook nog even kan omkleden) zodat we op het starttijdstip kunnen beginnen met een centrale uitleg en vervolgens het water op gaan. Het clubhuis is vanaf dat moment gesloten. Hou er rekening mee dat we ongeveer twee uur op het water zijn en daarna nog wat drinken en napraten.

 

Voor iedereen die kennis wil maken met de kanosport organiseert UKC een introductiecursus van 6 lessen op de woensdagavond op de Maarsseveense Plassen. De eerste les start op woensdag 12 april. 

In de cursus worden eerst de basistechnieken uitgelegd, waarna men de verschillende disciplines (slalom, polo, toervaren en wildwater) zal ontdekken. 

De cursus kost € 60,- of is gratis als je nadien lid wordt. 

 

Kijk hier voor meer informatie over al het overige sportaanbod.