Handig overzicht van alle speeltuinen in Utrecht

Op de site www.utrechtsespeeltuinen.nl kan iedereen alle openbare speeltuinen binnen de gemeente Utrecht vinden, bekijken en beoordelen. Voor elke Utrechtse ouder of kind is er altijd een speeltuin op loopafstand; met utrechtsespeeltuinen.nl weet je ook waar je naar toe moet lopen, en hoe de speeltuin er uit ziet. Iedere bezoeker kan foto’s toevoegen of de speeltuin beoordelen.

Handig overzicht

De site is een initiatief van Rens Hansen, vader van 3 dochters. Hij ging met een idee naar de gemeente Utrecht en een paar maanden later was het zo ver: een site waarop alle speeltuinen van de gemeente Utrecht staan.  Rens: “Mijn oudste dochter is inmiddels 5 jaar, maar ik kwam nog regelmatig nieuwe speeltuinen tegen. Uiteindelijk blijkt dat Utrecht meer dan 650 speeltuinen heeft. Het enige probleem was dat ik geen idee had waar al die speeltuinen lagen en of ze geschikt waren voor mijn kinderen! Met het idee van een soort Funda of Booking voor speeltuinen ben ik naar de gemeente gegaan, en zij gaven mij de ruimte om het idee te realiseren. Ik denk dat elke Utrechtse ouder verrast is door al de speeltuinen in de buurt.”

Veel schone speeltuinen

De gemeente Utrecht heeft meer dan 650 speeltuinen en wil hiermee buiten spelen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Daarnaast wil zij steeds meer speeltuinen laten beheren door bewoners. Op utrechtsespeeltuinen.nl kan elke speeltuinbeheerder de informatie zelf aanpassen en aanvullen.  Zo kan elke speeltuin zich zelf in het zonnetje zetten. En, als iemand vervuiling of vandalisme aantreft in een speeltuin, kan men vanuit de site gemakkelijk melding maken bij de gemeente, die de speeltuin dan weer snel op orde brengen.