Festiviteiten tijdens Tourweekend

Ondanks dat Le Grand Départ dit jaar niet in Utrecht start; staat er een feestelijk Tourweekend voor de deur! Van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli, zijn er diverse fietsactiviteiten in heel Utrecht. Hieronder een greep uit het aanbod van aankomend weekend.

Feestelijke onthulling Tijdritparcours, 1 juli

Joelende mensen, renners die met hoge snelheden voorbij reden en een dampende mensenmassa vol gezelligheid. Zo zag de binnenstad van Utrecht er op 4 juli 2015 uit. Nog nooit werd er zo snel een Tour-tijdrit gereden als in Utrecht. Australiër Rohan Dennis fietste de 13,8 kilometer in een recordtijd van 14 minuten en 56 seconden en pakte het geel.

Vanaf vrijdag 1 juli kun je zelf de Tijdrit fietsen door de pins te volgen die het Tijdritparcours markeren. Om 12:00 uur wordt de route feestelijk geopend door Paulus Jansen, wethouder van sport, waarna de versierde fietskaravaan een deel van de Tijdrit fietst. Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen of mee te fietsen! Ga je de route fietsen? Fiets veilig, je bent immers een ‘gewone’ verkeersdeelnemer. Onthulling Tijdritparcours.

Le Grand Départ 2016 kijken, 2 juli

Op zaterdag 2 juli 2016 start de 103e Ronde van Frankrijk op Mont Saint-Michel, een rotseiland even buiten de Normandische kust. Het is dan precies een jaar geleden dat Utrecht geel kleurde en de wielertoppers volle bak koersten door de Utrechtse straten. Ook dit jaar kan heel Utrecht op het Stadshuisplein, via een groot scherm de Tourstart vieren. Het plein staat vol picknicktafels, foodtrucks en uiteraard een bar voor alle wielerliefhebbers. Na de eerste etappe draait er een DJ en rijdt Tom Dumoulin; Nederlands beste tijdritrenner deze keer – hopelijk – wel naar het geel.

Tour d’Utrecht, 3 juli

Wil jij zondag 3 juli over een deel van het Tourparcours van vorig jaar fietsen? Fiets dan zondag 3 juli mee met de Tour d’Utrecht. Precies een jaar nadat de beste renners uit de hele wereld over dit Utrechtse asfalt hebben gekoerst, kunnen fietsliefhebbers een deel van de etappe Utrecht – Zeeland fietsen. De Toerversie Utrecht is voor iedereen. Je kunt kiezen uit maar liefst 4 uitgepijlde routes: 35, 75, 110 of 150 km. Schrijf je in en ontvang bij de drie langste afstanden een speciaal ontworpen wielershirt. Doe je mee aan de 35 km, dan ontvang je een mooi sportshirt. Onderweg wordt er ook goed voor je gezorgd; zo zijn er verschillende verzorgingsposten en pechhulp voor onderweg. Na afloop is er een afterparty waar je kunt nagenieten van je prestaties. Inschrijven kan via: Tour d’Utrecht.

Nog veel meer evenementen!

Tijdens het Tourweekend van 30 juli t/m 3 juli zijn er nog veel meer fietsactiviteiten. Zowel voor jong en oud is er genoeg te beleven. Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven is tijdens het spectaculaire Tourweekend in Utrecht? Kijk dan voor meer informatie op Festival Dú Velo.

Bron, inclusief bron foto: www.festivalduvelo.com/home