Utrechtse sportkrant – Beachvolleybal Tour

Voor de stadsschouwburg in hartje Utrecht organiseert The Sport Box een complete beachvolleybalweek in samenwerking met Utrechtse scholen, verenigingen en bedrijven. Zaterdag 10 en zondag 11 juni is het de beurt aan de Eredivisie Beachvolleybal Tour die nationale en internationale toppers naar het brengt.

Na twee dagen topbeachvolleybal aan het Lucasbolwerk gingen Brouwer-Meeuwsen bij de mannen en Sinnema-Stubbe bij de vrouwen met de beker naar huis.

Geert Lommers – jijensport.nl

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen streden om het goud tegen Dirk Boehlé en Steven van de Velde. Dat zorgde voor een spektakelstuk van drie sets waarna Brouwer-Meeuwsen er met de winst vandoor gingen.  Bij de vrouwen rekenden Sinnema-Stubbe  in twee sets af met tegenstanders Nummerdor-Flier en Ramond-van Iersel.

Geert Lommers – jijensport.nl

Eredivisie tour
Het toernooi maakt onderdeel uit van de Eredivisie tour die op 13 mei in Arnhem startte. De spelers deden daarna Werkendam, Vlissingen en Sint Anthonis aan, waarna ze in Utrecht neer streken.

De organisatie verwacht spetterende dagen gezien het sterke deelnemersveld inclusief een aantal internationale topteams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, doen mee en ook de Olympiërs Christiaan Varenhorst, Madelein Meppelink, Sanne Keizer, Marleen van Iersel, Karla Borger (Duitsland) en Robin Seidl (Oostenrijk) komen in Utrecht in actie. Brouwer: ,,We gaan voor de winst in Utrecht en willen knallen in eigen land.”

Geert Lommers – jijensport.nl

De regio Utrecht is goed vertegenwoordigd in de eredivisie Beachvolleybal; Madelein Meppelink uit Rhenen, Maarten van Garderen uit Renswoude, Daphne Katan uit Bilthoven en Sven de Koe uit Utrecht.

De tour zal op 24 en 25 juni verder gaan op Ameland, waarna Groningen, Zutphen, Vrouwenpolder, Hoek van Holland en Scheveningen aan de beurt zijn. Op 1 en 2 september eindigt de tour met het NK Beachvolleybal, tevens in Scheveningen.

Bij de heren gaat momenteel het duo Van der Ham / Vismans in de Tour aan de leiding en bij de vrouwen Van Driel / Schoon.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.