Disastercup 2018 Groot Internationaal Event

Naar aanleiding van incidenten bij andere sporten is er een grote behoefte ontstaan bij sporters naar sportiviteit.. Die sportiviteit is ongetwijfeld de belangrijkste reden dat velen nu overstappen naar een sport met respect voor elkaar .

Ondanks dat Inlinehockey, nauw verwant aan het ijshockey, het imago heeft van een ruige harde sport waar veel wordt gevochten, is het tegendeel waar. Waar het op het veld heftig aan toegaat, hebben de spelers veel respect voor elkaar en wordt er niet opzettelijk blessures toegebracht. Zo staat bij het Inlinehockey normen en waarden hoog in het vaandel en wordt met name door de scheidsrechters er op toegezien dat de regels streng worden nageleefd, ook door het publiek. Zoals ook bij sommige andere sporten, mogen alleen de aanvoerders in gesprek gaan met de scheidsrechters tijdens de wedstrijden, wie dit boekje te buiten gaat kan rekenen op een penalty of in het ergste geval een gele/rode kaart. Ook het publiek dient zich te gedragen en zo nodig kan de scheidsrechter ook misdragend publiek wegsturen. Uit onderzoek blijkt dat veel sporters behoefte hebben aan normen en waarden, waar ook het publiek zich aan houdt. Zowel op, als om het veld.

Daarom zijn er steeds meer sporters die hierdoor overstappen naar een sport zonder agressie en geweld. Inlinehockey is zo’n sport!

Sport heeft als onderdeel van de maatschappij een opvoedend karakter. Niet alleen de spelregels dwingen respect af. Het zijn ook de ongeschreven waarden. Bij de inlinehockey begroeten voor de wedstrijd de spelers hun tegenstander op het veld volgens standaard ritueel en wordt na afloop de scheidsrechters en official door de spelers bedankt.

Onder genot van een drankje wordt er door beide partijen nog lang nagepraat over de wedstrijd

Steeds meer ouders en jeugdigen zien de voordelen van deze sport. In Utrecht maakt de vereniging Inlineskaterhockey Utrecht Disaster dan ook een groei door. Op 31 maart en 1 april (paasweekend) organiseert de vereniging Utrecht Disaster een Groot Internationaal Event om jeugd en volwassenen kennis te laten maken met de Inlinehockeysport.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Disastercup@hotmail.com of kijk op deze website.