Diabetes Challenge

Wandel mee naar een gezonde toekomst!

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Door regelmatig te wandelen blijf je fit, versterk je spieren en gewrichten en stimuleer je de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht. En het maakt je ook nog eens weerbaarder tegen virussen, zoals corona.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een landelijk beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Als deelnemer wandel je samen met een zorgverlener en/of een beweegcoach één keer per week in eigen buurt. Daarnaast ontvang je online begeleiding in de vorm van oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid en/ of diabetes doet.

Ook in Utrecht kan je meedoen aan de wekelijkse wandelingen die op 11 mei van start gaan vanuit Utrecht Oost. Samen train je ongeveer 20 weken lang tot aan de feestelijke afsluiting op zaterdag 25 september 2021. Op deze dag wandelen alle duizenden deelnemers uit het land tegelijk hun finaleloop!

Wat levert meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge op?
Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert om ook na de NDC in beweging te blijven!

Hoe houden we rekening met corona?
De wandelgroepen van de NDC houden rekening met de laatste coronamaatregelen. Van de ervaring van 2020 weten we dat er altijd wel een manier valt te bedenken om verantwoord op pad te gaan en in beweging te blijven!

Klik hier om je in te schrijven voor Wandelgroep Utrecht Oost.

De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op dinsdagavond om 19:00 uur, locatie: Centrum voor Fysiotherapie Colli.
Startdatum 11 mei, maar later instromen is evt. ook mogelijk.

Kosten voor deelname is 25€ voor 20 weken wandelen met coach en online begeleiding. Korting via U-Pas mogelijk.