Bowls Club Oudenrijn introduceert New Age Kurling.

Naast Bowls start Bowls Club Oudenrijn (BCO) met een voor Sportstad Utrecht een nieuwe sport: “New Age Kurling”.  BCO heeft enige tijd geleden het plan opgevat deze sport te gaan beoefenen als wedstrijdsport. Dit alles is in een stroomversnelling gekomen toen in de media SportUtrecht aandacht vroeg om te komen met nieuw sportaanbod voor de stad Utrecht. Onder bepaalde voorwaarden, de sport moest nieuw zijn voor Utrecht, was het mogelijk voor de start van deze nieuwe sport een subsidie te ontvangen.

New Age Kurling kan gespeeld worden zowel binnen als buiten mits de vloer, schoon, egaal en glad is. Het speelveld heeft een lengte van 17 m. en is 2,5 m breed met aan beide uiteinden een cirkelmat voorzien van rode, witte en blauw gekeurde cirkels met in het midden een wit rond vlak

Het spelmateriaal bestaat uit een aantal rode en blauwe schijven. Deze schijven hebben elk drie kogelwielen waardoor ze rollen. De bedoeling is om met de rode of blauwe schijven, door te rollen, zo dicht mogelijk bij het witte vlak te komen. Voor spelers die moeite hebben met bukken zijn duwstokken beschikbaar.

Tijdens de Nationale Sportweek ( van 15 tot en met 29 september ) wil BCO formeel starten met deze sport en nodigt iedereen uit om tijdens de normale speelsessies van de club kennis te komen maken met New Age Kurling.

De sessies zijn op maandag 16 september van 13.30 uur tot 15.00 uur en op dinsdag van 12.00 uur tot 13.30 uur en van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Sportcentrum Oudenrijn Europaweg 48 in Vleuten. De week van maandag 24 en dinsdag 25 september kan BCO helaas geen gebruik maken van de Sporthal, maar vanaf maandag 1 en dinsdag 2 oktober bent u, iedere maandag en dinsdag, weer van harte welkom op de tijden hierboven aangegeven.

Belangstellenden zullen bij deelname de spelregels ontvangen.

Zie voor meer informatie onze site: www.bowlscluboudenrijn.nl onder “Laatste Nieuws”