Boekje Utrecht RENT: mooiste hardlooproutes Domstad

Het boek ‘Utrecht RENT’ is een initiatief van Maaike Marechal. Een hardloopster met oog voor de schoonheid van Utrecht en omgeving. In het boek zijn 25 routes opgenomen die je op de mooiste plekjes van de Domstad brengen. Daarnaast staan er inspirerende hardloopverhalen in van diverse Utrechtse hardlopers. Allemaal prachtig in beeld gebracht met foto’s en duidelijke kaarten.

 

Dit boek is in oktober 2017 uitgekomen en sindsdien te koop in diverse boekhandels en loopwinkels in Utrecht en via de sites routemakers.nl en bol.com. Het initiatief, dat najaar 2016 is gestart, werd breed omarmd in hardlopend Utrecht en omgeving. Voor de foto’s en routes in het boek heeft Utrecht RENT actief samengewerkt met 25 hardlopers, hun loopmaatjes, loopgroepen en de atletiekverenigingen in Utrecht en omgeving. Het boek is tot stand gekomen met ondersteuning van Vereniging Sport UtrechtHarten voor Sport en de gemeente Utrecht. De gemeente is blij met de bijdrage die Utrecht RENT levert aan het stimuleren van sporten en bewegen in openbare ruimtes.
De 25 routes hebben een lengte van 6 tot 10 kilometer, met een enkele uitschieter naar 16 kilometer en zijn bovendien onderling te koppelen. Elke route bevat naast een duidelijke routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied die de loper motiveert om de route te gaan lopen. Naast de routes, tips en een loopkalender, staan er in het boek zes interviews met bijzondere hardlopers (onder wie Paulus Jansen, de huidige wethouder Sport van de gemeente Utrecht en ‘Mister Marathon Utrecht’ Marcel Uppelschoten), die inzicht geven in hoe zij deze sport beoefenen en wat hen beweegt om te hardlopen.

Utrecht RENT is verkrijgbaar is via routemakers.nlbol.com en  bij diverse boekhandels en loopwinkels in Utrecht.

Cover Utrecht Rent
Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van Harten voor Sport en de Vereniging Sport Utrecht. © 2018

VSU-logo