Bijna 11.000 lopers namen deel aan zonnige herfsteditie Singelloop

De 68ste editie van de Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Davis Kiplangat.  De 20-jarige Keniaanse atleet finishte in een zeer snelle 27 minuten en 24 seconden, nog voor zijn concurrenten Gisamoda en Kipsang.

Om 11.30 uur gingen de eerste ‘topatleten’ van start. Maar liefst 600 sportieve kinderen gingen om 11.30 uur op de uitverkochte 1 km afstand op weg naar hun welverdiende medaille. Vanaf 8 jaar kon meegedaan worden aan de 2,5 km van de Partou Kids Run. Ongelooflijk hard is er gelopen, de eerste jongens en meiden hadden de 2,5 km afgelegd binnen 10 minuten. Het publiek verzamelden zich intussen massaal op de prachtige Maliebaan voor de start van de 5 km. Wat is het toch een mooie startlocatie en wat hebben we het getroffen met het weer.

In de middag kwam er wat meer bewolking, maar het bleef droog en de temperatuur was heerlijk om te lopen. Wanneer het startschot klinkt vertrekken, onder de muzikale begeleiding van een live saxofonist, bijna 2000 lopers voor een nieuwe route door de prachtige binnenstad. Het publiek dat na de start van de Maliebaan naar het Wilhelminapark toesnelden en de lopers die op weg waren naar de start van de 10 km werden in de Burgemeester Reigerstraat toegezongen, -gedanst en aangemoedigd door het HUP-team van NS. De verbindingsweg is dankzij het HUP-team een groot feest om door heen te lopen.

Vanwege de overweldigende belangstelling was de 10 km dit jaar wederom volledig uitverkocht. De 10 km is met uitstek de populairste afstand van de oudste stratenloop van Nederland. Deze afstand startte in maar liefst vijf waves met voorop de absolute wereldtop op de 10 km.Davis Kiplangat, vorig jaar 5e in Utrecht, wist de 68e editie op zijn naam te schrijven. Khalid Choukoud finishte als eerste Nederlander in een tijd van 28:49, slechts vijf seconden boven zijn persoonlijke record. Bij de vrouwen maakten de Keniaanse Eva Cherono (32’04”) en de Nederlandse Maureen Koster (32’15”) hun favorietenrol waar. Cherono liep een fantastische wedstrijd en kwam ruim een minuut voor de nummer twee, Valentine Chepkwemoi Mate, over de finish in een tijd van 31:17. Zij liep daarmee 1 minuut en 17 seconden van haar persoonlijke record af. Koster werd vandaag gekroond tot eerste Nederlandse dame en derde dame overall.

Bron: www.singellooputrecht.nl

Noteer 6 oktober 2019 vast in je agenda voor de volgende editie van de Singelloop!

Of doe mee met een van de volgende hardloopevenementen in Utrecht!
-> 13 oktober | FC Utrecht Fun Run dwars door stadion Galgenwaard
-> 14 oktober | Haarrijn Trailrun rondom de Haarrijnse plas
-> 21 oktober | Maliebaanloop georganiseerd door Phoenix
-> 28 oktober | Pheidippidesloop een een marathon in estafettevorm door het prachtige bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen
-> 11 november | TrechoTeamRun waarbij je als team van 3 personen een halve marathon loopt over het Lint

Aftermovie Singelloop Utrecht 2018 from Like2Run on Vimeo.