BeNe Ladies Tour start in Leidsche Rijn

De top van het vrouwenwielrennen komt deze zomer naar Utrecht. De BeNe Ladies Tour, de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen start op donderdag 18 juli met een proloog in Leidsche Rijn. De organisatie maakte vrijdag het parcours bekend. De route van 4 kilometer loopt van Castellum Hoge Woerd naar Leidsche Rijn Centrum.

Sportwethouder Maarten van Ooijen kijkt uit naar het wielerspektakel. “Met de Giro d’Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en de Vuelta in 2020 hebben we de grootste wielerrondes van de mannen in Utrecht ontvangen. Het is geweldig om nu ook de top van het vrouwenwielrennen een podium te kunnen bieden. Met de komst van de BeNe Ladies Tour gaan we er weer een groot feest van maken!”

Organisator Geert Stevens: “We zijn verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal, met de start bij Castellum Hoge Woerd waar de Romeinen ooit de grens bewaakten. De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’. De aankomststreep wordt getrokken op de Parijsboulevard, midden in het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn.”

De precieze route van de proloog is te zien in onderstaand filmpje, waarin wethouder Maarten van Ooijen alvast het parcours verkent.
Meer informatie over de BeNe Ladies Tour is te vinden op www.beneladiestour.be. De vierdaagse wedstrijd eindigt zondag 21 juli in het Belgische Zelzate.