BeNe Ladies Tour 2019 van start in Utrecht

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour start op donderdag 18 juli met een proloog in Utrecht. Het parcours van de korte tijdrit loopt door stadsdeel Leidsche Rijn.

Organisator Geert Stevens: “We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een fantastische ervaring zijn om door Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel van Utrecht, te kunnen koersen. De start van de proloog is bij Castellum Hoge Woerd, de plek waar de Romeinen ooit de grens bewaakten. De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’ want de aankomststreek wordt getrokken temidden van het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn op de Parijsboulevard.”
Sportwethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht kijkt uit naar het wielerspektakel:

“Met de Giro d’Italia in 2010, de Grand Départ in 2015 en mogelijk ook de Vuelta in 2020 hebben we de grootste wielerrondes van de mannen in Utrecht ontvangen. Het is geweldig om nu ook de top van het vrouwenwielrennen een podium te kunnen bieden. Met de komst van de BeNe Ladies Tour gaan we er weer een groot feest van maken!”

Op deze zesde editie verschijnt naar verwachting de wereldtop van de vrouwen aan de start. De vijf vorige edities werden gewonnen door Emma Johansson (tweemaal Olympische medaille), tweemaal Jolien D’hoore (tweemaal olympische medaille) en tweemaal Marianne Vos (tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene in verschillende disciplines).

De enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen, met een 2.1-statuut bij de UCI, wordt gehouden van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019. Utrecht is ook in 2020 de startplaats en heeft een optie voor 2021.

© Foto: sportfoto.be

Op de foto van links naar rechts: Lisa Klein (Duitsland), eindlaureate Marianne Vos (Nederland) en Katie Archibald (Groot-Brittanië).