Atlete Dafne Schippers krijgt fietsbrug in Utrecht

Atlete Dafne Schippers krijgt een eigen brug in haar woonplaats Utrecht. De nog te bouwen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat de Dafne Schippersbrug heten.

Dat maakte de gemeente maandag bekend. De brug verbindt een oud stadsdeel van Utrecht met de nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn.

Utrechters konden stemmen over een naam voor de nieuwe oeververbinding. Een overgrote meerderheid van de stemmers was voor het eren van de hardloopster, die deze zomer schitterde tijdens de WK atletiek in Peking.

Schippers is “vereerd” met de naam voor de brug. Ze noemt het vanuit haar trainingskamp in Zuid-Afrika ”een beetje onwerkelijk en tegelijk heel bijzonder.”

De fietsbrug moet eind 2016 klaar zijn.

Verder is bekend gemaakt dat Dafne Schippers genomineerd is voor de Laureus World Sports Awards, de prestigieuze prijzen voor sporters van het jaar. De 23-jarige Schippers is een van de tien namen op de lijst voor beste sportvrouw van het jaar 2015, zo maakte de organisatie van de Laureus Awards woensdag bekend.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018