Albert Heijn Sportactie special: Senioren

De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december.

In alweer de zevende AH sportactiespecial wordt er aan aandacht besteed aan; sporten voor senioren. Voor de senioren is er tot 3 december nog genoeg te beleven tijdens de AH sportactie. Tijdens deze special voor senioren wordt er onder ander gekeken naar: kegelen, bewegen op muziek, tafeltennissen en sportief wandelen.

Kegelen
De Utrechtse kegelbond doet ook mee met de AH sportactie en nodigt je uit om kennis te maken met kegelen tijdens een proefles. Maar wat is kegelen dat eigenlijk? Kegelen is vergelijkbaar met bowlen.  Maar in plaats van een zware bal gebruik je een kleine lichte bal en je gooit deze over een veel smallere baan dan bij bowlen. Het doel is ook bij kegelen om alle kegels om te gooien. De kegelsport is eeuwenoud maar nog steeds actueel en leuk voor iedereen. Kegelen is uitdagend, het vereist concentratie, inzicht en oefening. Ben je nieuwsgierig en wil je deze sport van dichtbij meemaken? Bezoek dan de proefles op woensdag 8 november. Lukt dat niet, maar wil je wel zo’n les meemaken? Bekijk dan hier het volledige overzicht.

Bewegen op muziek
Bij gymnastiekvereniging Sport Vereent Utrecht kunnen senior dames terecht voor een les bewegen op muziek. Tijdens de les wordt op een ritmische manier gewerkt aan de conditie en speelt gezelligheid ook belangrijke rol. Een les bewegen op muziek is te volgen op 14 november. Kan je dan niet? Bekijk dan hier het volledige overzicht.

Tafeltennis
Elke woensdagmiddag tafeltennist er bij tafeltennisvereniging SVE een groep van zo’n 25 mannen en vrouwen van tussen de 50 en 76 jaar oud. De trainer legt oefeningen uit en geeft tips en trucs om je tafeltennisspel te verbeteren. Geschikt voor alle niveaus, ervaring niet nodig. De eerstvolgende les voor senioren staat gepland op woensdag 8 november. Voor het volledige overzicht kan je hier terecht.

Sportief wandelen
Sportief wandelen is duidelijk anders dan zomaar een stukje wandelen. Bij de Wandelgroep Corenne of  ‘Power walking’ is sportief wandelen voor iedereen die buiten aan zijn fitheid wil werken een ideale activiteit. Wil je deelnemen aan ‘Power walking’? Trek dan stevige schoenen aan en kleding die transpiratie kan opnemen. Op 13 november staat de eerste proefles gepland. Voor het volledige overzicht klik hier.

Klik hier voor een volledig overzicht van de AH sportactie in Utrecht.

Klik hier voor het volledige overzicht van het sportaanbod voor senioren.

Eerder verschenen in deze serie: