Albert Heijn sportactie special: Schaatsen

De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december. Zodat ook jij op de hoogte bent waar je komende week een nieuwe sport kunt ontdekken.

Deze week is het de eer aan het thema schaatsen. Ieder jaar brengt deze sport al veel spanning met zich mee in Nederland. Van de kampioenschappen die onze schaatsers halen tot de hoop om in de winter zelf op natuurijs te stappen. Schaatsen leeft in Nederland en wordt daarom uitgelicht tijdens de AH sportactie.

De Vechtsebanen
Het schaatsen in Utrecht wordt aangeboden bij ijsbaan De Vechtsebanen gelegen in de wijk Overvecht. In het reeds vernieuwde Vechtsebanen voel je bij elke slag die je maakt de Nederlandse schaatshistorie met je meeglijden. Voel je voor even de nieuwe Sven kramer of doe een historische “Timmertje”. Sinds 30 september zijn de twee ijsbanen weer geopend en klaar om bereden te worden tijdens de proeflessen van  sportaanbieders: U.S.S.V. Softijs, HC de Vechtstreek en GHV.

U.S.S.V. Softijs
Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en heb jij weleens leren schaatsen? Of heb je al schaatservaring en zoek je nog een leuke vereniging? Dan is een proefles bij Softijs een goed plan. Samen met andere softies heb je de mogelijkheid om woensdag 11 of woensdag 18 oktober proefles te gaan schaatsen. Klik hier voor het volledige overzicht.

HC de Vechtstreek
Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar biedt HC de vechtstreek de komende winter schaatslessen. Tijdens een proefles leren de kinderen op een speelse wijzen schaatsen en met het oog op de start van seizoen kunnen de kids makkelijk in de groepen stromen. Wees er snel bij en schrijf de nieuwe Kramer of Timmer hier in voor de proefles van zaterdag 14 oktober.

GHV
Ook de Gooise Hardrijders Vereniging biedt tijdens de AH sportactie schaatslessen voor verschillende doelgroepen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar, kinderen van 13 tot en met 18 jaar en volwassenen hebben allemaal de mogelijkheid om een leuke proefles te volgen bij GHV. Inschrijven voor de proefles van zaterdag 4 november kan hier. Klik hier voor het volledige overzicht.

Klik hier voor het volledige aanbod van de AH sportactie in Utrecht.

Eerder verschenen in deze serie: