Albert Heijn sportactie special: Martial Arts

De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december. Zodat ook jij op de hoogte bent waar je komende week een nieuwe sport kunt ontdekken.

Deze week is het thema: Martial Arts. Martial Arts is een verzamelnaam voor een groot aantal gevechtskunsten, waarvan de meerderheid afkomstig is uit Azië. In Martial Arts draait het om zowel fysieke als mentale vaardigheden, terwijl in verschillende takken ook aandacht wordt besteed aan creatieve uitingen als dans en zang. De Martial Arts sporten die tijdens deze AH sportspecial worden uitgelicht zijn: aikido, capoeira, kempo en tai-chi.

Aikido
Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval. Hierbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. Door aikido ontwikkel je ook lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. Aikido kan ook beschreven worden als een manier om in harmonie te komen met jezelf en je omgeving. In Utrecht kun je Aikido tijdens AH sportweken beoefenen bij Ki-Aikidovereniging Utrecht. Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag een les willen volgen schrijf je dan hier in voor een proefles op 15 0f 22 november.

Capoeira
Iedereen heeft het wel eens gezien of er van gehoord maar wat voor sport is capoeira nu echt? Capoeira is een Braziliaanse vechtkunst op het ritme van muziek. Moeilijk om in woorden te vatten, des te leuker om gewoon een keertje een les te volgen! Je hoeft geen conditie te hebben of lenig te zijn; iedereen kan meedoen! Bij de training wordt je stap voor stap sterker, leniger en sneller. Tijdens de AH sportactie kan jij deze ritmische les volgen bij Planeta capoeira op donderdag 2 november, maar ook bij Casca Dura Capoeira Company op vrijdag 3 november. Kan jij niet op 2 of 3 november? Bekijk dan hier het volledige overzicht van Capoeira.

Kempo
Kempo is een Chinese gevechtskunst en bewegingsleer. Het is naast de zittende meditatie ontwikkeld zodat zowel lichaam als geest kan worden getraind. In deze gevechtskunst wordt het gehele lichaam gebruikt om te verdedigen. Bij Kempo Vereniging Shaolin Ch’uan Fa leer je trainen met het bootcamp concept, en je richt je behalve op conditionele vooruitgang ook op sparringsoefeningen, stootkussentraining, lenigheid en ademhaling. De eerstvolgende open training is op donderdag 2 november. Klik hier voor het volledige overzicht.

Tai chi
Tai Chi Chuan is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een staat van innerlijke gezondheid waardoor vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen. Deze Chinese bewegingsleer is tijdens de AH sportactie te volgen bij Vol-ledig op woensdag 8 november, maar ook bij Carenetics Sport and Massage op donderdag 9 november. Kan jij niet op 8 of 9 november? Bekijk dan hier het volledige overzicht van Tai chi.

Klik hier voor een volledig overzicht van de AH sportactie in Utrecht.

Eerder verschenen in deze serie: