Albert Heijn sportactie special: Kids

De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december. Zodat ook jij op de hoogte bent waar je komende week een nieuwe sport kunt ontdekken.

Deze week is het herfstvakantie en daarom geven we aandacht aan het thema: Kids. Kinderen zitten vol met energie en willen deze het liefst steken in leuke activiteiten. Deze week bij AH sportactie lichten wij verschillende aanbieders uit waar kinderen hun ei kwijt kunnen en misschien wel kennis gaan maken met hun toekomstige sport.

Monkey Moves
Kinderen goed leren bewegen, daar gaan ze voor bij Monkey Moves. Voor Monkey Moves is sport hét middel om kinderen fit en zelfredzaam te maken. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardige kleine apekoppen die steeds weer nieuwe stappen durven te zetten, nieuwe dingen leren en met een positief zelfbeeld de wereld ontdekken. Middels sportieve activiteiten, passend bij de sociale- en motorische vaardigheden voor verschillende leeftijdsgroepen.

Tijdens de AH sportactie biedt Monkey Moves lessen voor drie verschillende leeftijdsgroepen: dreumesgym voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar, peuterlessen voor kinderen van 3 en 4 jaar, kleuterlessen voor 4 tot 6-jarige en ook lessen voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. In de vakantie is er op 21 oktober en 25 oktober de mogelijkheid om je kind op te geven voor een ape leuke les.
Klik hier voor het volledige overzicht.

Tafeltennisvereniging SVE
Bijna elk kind heeft wel eens tafeltennis potje gespeeld. Een partijtje, een toernooi met vriendjes of het spel rond de tafel. Tafeltennisvereniging SVE biedt tijdens de AH sportactie beginners training voor kinderen zodat de kinderen niet alleen buiten, maar ook bij een tafeltennisvereniging kunnen tafeltennissen. De trainer speelt spelletjes met de kinderen waarmee de balvaardigheid en oog-hand-coördinatie wordt verbeterd. Daarnaast legt de trainer oefeningen uit en geeft hij tips waarmee de kinderen hun spel kunnen verbeteren. In de vakantie is er op 18 oktober en 19 oktober de mogelijk om je kind op te geven. Klik hier voor het volledige overzicht.

Planeta Capoeira
Wil jij je kind kennis laten maken met capoeira, die vechtkunst uit Brazilië? Breng ze naar een proeftraining onder leiding van de Braziliaanse docent Doda! Capoeira is een vechtkunst waarbij je traint op het ritme van echte capoeira muziek! je zoon of dochter leert aanvallen, zichzelf verdedigen, acrobatische moves en kicks en natuurlijk het spel waarbij ze hun tegenstander te slim af moeten zijn. Tijdens de training leren ze een enorme variatie aan bewegingen, ontdekken ze wat er allemaal fysiek mogelijk is en gebruiken ze hun eigen creativiteit. Geef hier je kind op voor een proefles op maandag 23 oktober. Klik hier voor het volledige overzicht.

Reddingsbrigade Utrecht
Een proefles zwemmend redden kan los van dat het leerzaam is ook hartstikke leuk zijn voor uw kind. Zolang niet iedereen kan zwemmen, moet iedere zwemmer kunnen redden. Dat is het motto van Reddingsbrigade Utrecht. Geef uw kind de mogelijkheid om zichzelf en anderen te kunnen redden in het water wanneer het nodig is. Geef je kind hier op voor een proefles op maandag 23 oktober. Klik hier voor het volledige overzicht van de Reddingsbrigade Utrecht.

Klik hier voor het volledige aanbod van de AH sportactie in Utrecht.

Eerder verschenen in deze serie: