Albert Heijn sportactie special: Bootcamp

De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december. Zodat ook jij op de hoogte bent waar je komende week een nieuwe sport kunt ontdekken.

Deze week wordt bootcamp uitgelicht. Bootcamp kent zijn ontstaansgeschiedenis in het Amerikaanse leger. Het Amerikaanse leger gebruikte bootcamps in bezette gebieden om de spieren van de soldaten te versterken. Er werd creatief gebruik gemaakt van het materiaal dat beschikbaar was. Het doel was om in een zo kort mogelijke tijd zo intensief mogelijk te trainen om zo een snel resultaat te boeken. In 1999 werd bootcampen geïntroduceerd in Europa en sindsdien het alleen maar populairder geworden.

Wat is bootcampen precies?
Bootcampen is een groepstraining waarbij krachtoefeningen en conditieoefeningen worden gecombineerd. Bijna altijd gebeurt dit in de buitenlucht waarbij gebruik wordt gemaakt van de omgeving, denk hierbij aan bijvoorbeeld hekken, bankjes of traptreden. Daarnaast wordt er tijdens een bootcamp ook vaak een rondje hardgelopen. Dit wordt dan afgewisseld met krachtoefeningen zoals opdrukken en squats. Doordat er veelal met het eigen lichaamsgewicht wordt gewerkt worden meerdere spiergroepen tegelijkertijd getraind. Het is dus de ideale workout voor je hele lichaam.

Hieronder een overzicht van aanbieders van bootcamp waar je met je volle spaarkaart welkom bent.

Mom in Balance
Ben je een (aanstaande) moeder en vind je het belangrijk om fit te blijven dan ben je bij Mom in Balance aan het juiste adres. Op iedere woensdag in de maanden oktober en november om 20:30 kun je een les volgen. Klik hier voor een volledig overzicht.

Sporten voor je deur
Als je geen zin hebt om ver te moeten reizen voor een bootcamp dan kun je bij Sporten voor je deur terecht. Sporten voor je deur organiseert bootcamps bij jou in de buurt. Deze week zijn er verschillende proeflessen op verschillende plaatsen in Utrecht, klik hier voor een overzicht.

The Bootcamp Club Utrecht
Wil jij in de buitenlucht werken aan je fitheid? Dan kun je terecht bij The Bootcamp Club Utrecht. Bij The Bootcamp Club Utrecht worden bootcamps gegeven van alle niveaus. Hier vind je een overzicht van de bootcamps die in Utrecht worden gegeven.

Atletiek Vereniging Phoenix
Naast atletiek kun je ook voor bootcamp terecht bij  Atletiek Vereniging Phoenix. Iedere woensdag om 20:00 uur kun je deelnemen aan een bootcamp. Klik hier om je in te schrijven.

Sportcentrum Olympos
Bij Sportcentrum Olympos kun je kiezen uit ruim 30 verschillende sporten. Sportcentrum Olympos organiseert ook bootcamps. Op de woensdagen kun je er om 15:00 uur een proefles volgen. Klik hier om je in te schrijven.

Kempo Vereniging Shaolin Ch’uan Fa
Bij Kempo Vereniging Shaolin Ch’uan Fa kunnen zowel jongeren als volwassenen terecht voor een totale workout. Voor proeflessen in de buitenlucht kun je er op zaterdag om 11:30 uur terecht. Hier vind je een overzicht van het totale aanbod.

Klik hier voor het volledige aanbod van de Ah sportactie in Utrecht.

Eerder verschenen in deze serie: