Albert Heijn sportactie special: American Football Club Dominators

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat sinds begin september de Albert Heijn sportactie is gestart. Een poster langs de weg, bij de bushalte of een reclame op de televisie. Kortweg je ontkomt niet aan de AH sportactie, maar wat houdt de AH sportweek nou precies in? De AH sportactie is een initiatief van de Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden om Nederland in beweging te krijgen. Door zegels te sparen bij de Albert Heijn krijg je de mogelijkheid om vijf keer gratis te sporten bij jou in de buurt. Wekelijks zal  Sportstad-Utrecht een sportaanbieder uitlichten tot het einde van sportactie op 3 december. Zodat ook jij op de hoogte bent waar je komende week een nieuwe sport kunt ontdekken.

Deze week is het de eer aan American Football Club Utrecht Dominators. De vereniging die sinds 5 november 2004 American Football naar Utrecht bracht. De ploeg startte met alleen een seniorenteam, maar had na een jaar zodanig veel jeugdleden dat er in het seizoen van 2006 al een jeugdteam werd ingeschreven. Alle ontwikkelingen binnen de Utrecht Dominators waren ook de gemeente Utrecht opgevallen. Derhalve werden de Dominators genomineerd voor de Utrechtse Sportprijs 2005 in de categorie Vereniging van het Jaar 2005. In januari 2006 werden de Utrecht Dominators tijdens het Utrecht Sporgala uitgeroepen tot Vereniging van het jaar 2005.

In het seizoen van 2008 promoveren de senioren naar de eerste Divisie en in het seizoen daarna komen de de Dominators met nog een primeur. Vanaf het seizoen in 2009 is er namelijk naast tackle football ook flag football. Naast de successen op het veld bleef ook het succes als een vereniging stijgen. In 2012 speelde voor het eerst een team in de leeftijdscategorie 12 t/m 15 en in 2013 een team voor de leeftijdscategorie 8 t/m 12. 2014 was het kampioenschap voor de Utrecht Dominators Cubs (leeftijdscategorie 12 t/m 15) dan ook de kers op de taart van een mooi seizoen. De senioren werden in 2015 door nipt in de finale van Nederlands kampioenschap te verliezen tweede.

De Utrechtse Football club met een korte, maar zeer rijke historie doet mee met de AH sportactie. Ben jij bekend met American Football? Of jij deze sport leren kennen? Schrijf je dan hier in voor proefles van 26 of 28 september en sta deze week nog op het veld bij Utrecht Dominators en speel je American Football, Flagfootball.

Meer info
Klik hier voor het volledige aanbod van de AH sportactie in Utrecht.
boek nu hier jouw eerste sportmoment met American Football Club Utrecht.