t/m

Wielerfestival in het Wilhelminapark

Op 30 juni en 1 juli 2018 vindt een heus wielerfestival plaats in het Wilhelminapark in Utrecht. Tijdens dit weekend zijn er verschillende KNWU wedstrijden voor jong en oud. Zo zijn er studentenwedstrijden, wedstrijden van het vrouwenwielrennen en wedstrijden voor de amateurs en handbikers. Ook kinderen kunnen meedoen met de Dikke banden race. Daarnaast is er muziek, lekker eten en drinken en er zijn clinics.

Met de bands The Yearlings en Walker Diver

Bij een festival horen goede muziek, lekker eten en drinken en ‘side-events’. Op zaterdag speelt de Utrechtse band The Yearlings en op zondag Walker Diver. Er is genoeg te eten en te drinken met onder andere bieren van De Leckere, ijs van Smaken Verschillen en ook PicNic doet een duit in het zakje. Wie wel eens wil proberen hoe het is om in een handbike te rijden, kan meedoen met de handbike clinic. Tevens kun je genieten van een American Football demonstratie van de Utrecht Dominators. Deelnemers aan de Tour d’Utrecht komen op zaterdag naar het park om hun startpakket op te halen en op zondag loopt het parcours van de Tour d’Utrecht door het park, voorafgaand aan de eerste wedstrijd.

De wedstrijden in het Wilhelminapark

Vanaf 2015 worden jaarlijks wielerwedstrijden georganiseerd in het Wilhelminapark en op de Maliebaan. Dit jaar is er voor gekozen de wedstrijden op één locatie te houden: het prachtige Wilhelminapark.  Op deze manier ontstaat er een compleet wielerweekend op 1 locatie. De wedstrijden zijn voor  diverse doelgroepen. Er zijn wedstrijden voor jeugd, masters 50-plus, sporters met beperking, studenten, dames en wedstrijdrenners met en  zonder licentie.  Je kunt al meedoen vanaf 7 jaar met de Dikke banden race. De mannen met en zonder licentie strijden op zondag om de Utrechtse Kampioenstrui.  Deze trui wordt uitgereikt aan de beste Utrechtse renners over 2 wedstrijden: het criterium en de tijdrit.

Inschrijven

Voor inschrijven, de Dikke banden race en meer informatie klik dan hier!

 NEEM OOK EEN KIJKJE OP DE FACEBOOKPAGINA

Voor wie?

Voor jong en oud

Wanneer?

30 juni en 1 juli

Waar?

Wilhelminapark in Utrecht

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018