Wielerfestival “De Ronde van Utrecht”

Zondag 23 juni 2019 vindt de Ronde van Utrecht plaats rondom de Maliebaan. De Ronde van Utrecht is een wielerfestival met zowel een wedstrijd als een toertocht. Wielrenners strijden in verschillende klassen om de titel ‘Kampioen van Utrecht’.

De Maliebaan, een plek met veel wielerhistorie, is start- en finishlocatie van zowel de wedstrijden als de toertocht. Niet alleen ligt hier het oudste fietspad van Nederland maar ook Tour de France-renners raasden hier in 2015 langs. En volgend jaar is het de beurt aan de profrenners in de Ronde van Spanje.

Wedstrijden
Start en finish van de wedstrijden ligt op de legendarische Maliebaan, dicht tegen het Malieblad aan. Deelnemers rijden met de klok mee via de Maliesingel en de Nachtegaalstraat weer terug naar de Maliebaan.

De wedstrijden zijn voor diverse doelgroepen. Meedoen met de Dikke banden race kan al vanaf 7 jaar. Er zijn wedstrijden voor de jeugd, liefhebbers, sporters met een beperking, mannen, vrouwen, studenten én wedstrijdrenners met en zonder licentie. Ook is er weer een open kampioenschap van Utrecht waarbij gestreden kan worden om de titel ‘Kampioen van Utrecht’. Inschrijving voor de wedstrijden gaat via de website van de KNWU.

Toertocht
De Ronde van Utrecht toertocht bestaat uit twee afstanden. De lange afstand van 105 kilometer gaat letterlijk om de stad Utrecht heen. Tijdens de gehele tocht heb je zicht op de Domtoren. De route gaat over autoluwe wegen, mooie brede fietspaden en is uitgezet door lokale wielrenners die de omgeving als geen ander kennen. De toertocht is volledig uitgepijld en heeft onderweg een verzorgingspost.

Het ‘Rondje van Utrecht’ is een afstand van 35 kilometer. Deze toertocht is zeer geschikt voor families, e-bikers en beginnende wielrenners. Ook deze route is volledig uitgepijld.

Voor beide afstanden is een gedeelte van de Rondweg van Houten speciaal autovrij gemaakt en is er onderweg een extra opstapplaats voor Houtenaren.

Organisatie en meer info
Organisatie De Ronde van Utrecht 2019 wordt georganiseerd door Wielerplatform Utrecht (WPU) in samenwerking met Bon Courage Event. SportUtrecht en de Gemeente Utrecht zijn belangrijke partners van WPU.

Zie meer info op www.rondevanutrecht.nl

Voor wie?

Wielrenners

Wanneer?

23 juni

Waar?

Maliebaan

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018