t/m

Wielerdrama ‘Vuelta’ tijdens Parade Utrecht

Een wielerdrama over vriendschap en rivaliteit.

Sport is theater. De legendarische verhalen over bloedstollende wedstrijden, heroïsche overwinningen en hartverscheurende verliezen laten zich vertellen als een sprookje. Of je nu een doorgewinterd sportliefhebber bent of een totale vreemde in de wereld van de wedstrijdsport; je kunt er keer op keer ademloos naar luisteren.

Speciaal voor het NUT dook Neerlands sportjournalist Frank Heinen – bekend van zijn columns en verhalenbundels – in de verhalen van de Ronde van Spanje. Dit resulteerde in Vuelta, een wervelend wielerdrama ter ere van de Nederlandse start van de beroemde wielerronde in de zomer van 2022.

Frank Heinen: “Wielrennen is een sport van verhalen. Zoals ik dat ook in mijn andere werk doe – mijn boeken, verhalen en columns over sport – probeer ik niet-wielerliefhebbers ervan te doordringen dat wielrennen in wezen een vorm van theater is en veel meer dan een ordinaire vergelijking van lichaamsfuncties.”

Vuelta is een verzonnen verhaal met twee acteurs, een muzikant, gelletjes en petjes, doorspekt met waargebeurde sprookjes uit de Ronde van Spanje. Over twee renners op weg naar heldendom. Over twee levens vol demarreren en deklasseren, erdoor komen en erdoor zitten, kevers en kissmissen.

Twee renners, oude vrienden. Ooit gedebuteerd als een koppel krabbers in de achterhoede van het peloton van de Vuelta en uitgegroeid tot kopman en meesterknecht van formaat. Hun wielercarrières liepen radicaal verschillend af. De jeugdvrienden bleken beide uit ander hout gesneden. Jaren na hun professionele carrière treffen ze elkaar op een verlaten col voor een laatste sprint bergop. Wie wint deze allesbeslissende finale?

Te zien tijdens de Parade Utrecht van 22 t/m 27 juli Parade Utrecht en op 14 augustus in Tivoli Vredenburg.

Tickets zijn te koop via het-nut.nl

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018