Wielercafé XL

Wielercafé XL – Vrijdag 30 juni

Een speciale, extra feestelijke editie, waarbij CycleWorks ruimte maakt voor extra veel gasten. We staan – een dag voor de Tourstart – natuurlijk stil bij La Grande Boucle; we brengen een eerbetoon aan de prachtige geschiedenis van dit wielerfestijn. Daarnaast hebben we de eer om een nieuw boek te presenteren over één van de hoofdrolspelers: Peter Sagan – Portret van een alleskunner, van Lidewey van Noord.

​Een sportpsycholoog van WOUW Performance Coaching komt vertellen over de kracht die je tussen je oren vandaan kunt halen. En die kennis kan je gelijk gebruiken, want ken je het fietsspel van Holland Sport nog? Die staat 30 juni opgesteld bij CycleWorks! Alle café-deelnemers kunnen meedoen aan het sprintkampioenschap.

Uiteraard verzorgt Rinus ook weer een technisch kwartiertje! Bekijk het volledige programma hieronder en meld je aan!

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiertoe speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om vooraf gezamenlijk een rondje te fietsen.

Programma vrijdag 30 juni

18:30 – Inloop bij CycleWorks

19:00 – Voorprogramma: er staat soep en brood klaar en de deelnemers kunnen hun sprint demonstreren op de originele sprintfietsen van Holland Sport. De finales vinden tijdens het café zelf plaats.

20:00 – Start programma Wielercafé, met boekpresentatie van Lidewey van Noord (Sagan!), sportpsycholoog, fragmenten uit de Tourgeschiedenis, het technisch kwartiertje en de finales van het fietsspel.

22.30 – Einde programma

Praktische informatie

Het Wielercafé XL vindt plaats bij CycleWorks, aan de Weerdsingel 18 in Utrecht.

Een kaartje kost €15, dit is inclusief soep, brood en borrelhapjes.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018