Voetbalfestival in Utrecht!

Het EK Vrouwenvoetbal vindt volgend jaar plaats in Nederland en dit wordt groots gevierd tijdens het Voetbalfestival in Utrecht op woensdag 19 oktober! Het Voetbalfestival organiseert de KNVB in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht en Sporting ’70. Het doel van deze dag is om meer meiden kennis te laten maken met het meidenvoetbal in Utrecht en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal voor hun vereniging biedt. 

Programma
Tijdens het Voetbalfestival wordt er bij voetbalvereniging Sporting ‘70 een groot meidenvoetbaltoernooi gespeeld. Hier kunnen zowel voetballende meiden als niet-voetballende meiden in de leeftijd 6 tot en met 16 jaar aan meedoen. Ook de moeders worden niet vergeten: voor hen wordt er een speciale voetbaltraining verzorgd. Het Voetbalfestival opent haar deuren om 12.30 uur en om 13.00 uur is de start van het toernooi. De jongste meiden en hun moeders starten met een 4 tegen 4 toernooi en de oudere meiden starten met een Ladies Day Spelregeluitleg. Dit is een interactieve sessie waarbij vrouwelijke KNVB scheidsrechters aan de hand van videobeelden in gesprek gaat over spelregels om meiden meer plezier op het veld te laten beleven. Om 14.45 uur wordt het eerste gedeelte van het middagprogramma afgesloten en gaan de jongste deelneemsters naar huis met een leuke goodiebag vol (voetbal)spullen. Voor meiden vanaf 12 jaar wordt er daarna nog een apart voetbaltoernooi georganiseerd, om meteen de opgedane kennis over spelregels in de praktijk toe te passen. Uiteraard gaan ook zij om 16.45 uur naar huis met een leuke goodiebag!

Het avondprogramma bestaat uit verschillende workshops over vrouwenvoetbal. Om 18.30 uur wordt de avond geopend, waarin er vooruitgeblikt wordt op het EK Vrouwenvoetbal. Vervolgens worden er drie parallelsessies georganiseerd, waarbij er gekozen kan worden tussen de kaderscholing Trainen, de themabijeenkomst Samenwerken en de workshop Diversiteit. Tijdens deze avond kunnen bestuurders, trainers en coaches van verschillende verenigingen uit regio Utrecht met elkaar in gesprek gaan over alle mogelijkheden op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal en hun kennis en ervaringen uitdelen. De dag zal om 22.00 uur afgesloten worden.

Meedoen?
Het Voetbalfestival bestaat uit verschillende onderdelen, zodat er voor ieder wat wils is. Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik op het desbetreffende onderdeel om je in te schrijven. Aanmelden kan tot maandag 17 oktober. Deelname aan al deze activiteiten is gratis.

Hopelijk zien we jullie op het Voetbalfestival in Utrecht!

Wie

Alle meiden van 6 t/m 16 jaar, maar ook moeders zijn welkom!

Wanneer

Woensdag 19 oktober, 12.30 – 21.30 uur. Toernooien tot ongeveer 17:00

Waar

Voetbalvereniging Sporting ’70, Voorveldselaan 4

Meer informatie

Kijk ook eens op de website van Woman’s EURO 2017. Je kunt je aanmelden door op verschillende activiteiten te klikken.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018