Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Utrechtse Waterlinie Wandeltocht
De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht voert op zaterdag 19 oktober langs de mysterieuze, 19e-eeuwse Waterlinieforten van de Stelling van Utrecht.
Er zijn routes van 12,5 tot 37,5 km. Je loopt deels overdag en verder in de duisternis: van licht naar donker. De forten langs de route worden op bijzondere wijze verlicht. Ook tussen de forten in kom je langs typische bouwwerken van de Waterlinie, zoals inundatiekanalen, groepsschuilplaatsen en Waterliniesluizen.
Je ervaart dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie niet voor niets in 2020 waarschijnlijk UNESCO Werelderfgoed wordt.

Onderweg
Onderweg word je op de forten en daar buiten vermaakt: een bandje op Fort aan de Klop, een veldkeuken met Waterliniesoldaten die soep met brood uitdelen bij Fort Ruigenhoek, muzikanten voor de poort van Fort Voordorp en een pleisterplaats met muziek op Fort Hoofddijk. Afhankelijk van de gekozen route loop je langs 1001 waxinelichtjes op Fort Rijnauwen, verlichte vliegers van de Fryske Draecken langs het Bunkerpad en surrealistische videoprojecties op Fort Vechten.
De Vier Lunetten op de Houtense Vlakte zijn fraai verlicht, op Zorgfort Lunet IV kan je wat drinken en op Lunet I presenteren de muzikanten van BUI zich op het dak van de Atoombunker. De laatste halte van de Stellingroute (37,5 km), Zuidelijke Route (25 km), Bunkerroute (17,5 km) en de Diabeatitroute (12,5 km) is het terrein van de Kromhoutkazerne met de restanten van Fort Vossegat, waar Defensie de wandelaars ontvangt met verlichting en een militaire kapel. Op veel forten kan je wat eten en drinken en onderweg worden er ook sapjes, fruit en koek/snoep uitgedeeld. Start en finish zijn op het Jaarbeursplein of op Fort Hoofddijk (Botanische Tuinen). Dank aan al onze deelnemende forten, we hopen dat jullie je eigen fort, de Stelling van Utrecht en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wandel mee met de UWW  
Schrijf je in voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op zaterdag 19 oktober: www.waterliniewandeltocht.nl
Het Diabetes Fonds heeft zich als goed doel aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht verbonden: gezond leven verkleint het risico op diabetes type 2.

Wanneer?

19 oktober

Waar?

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht voert op zaterdag 19 oktober langs de mysterieuze, 19e-eeuwse Waterlinieforten van de Stelling van Utrecht.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018