Utrechtse grachtenrace ronDom 2016

De Stichting Studenten Faciliteiten (SSF) organiseert in samenwerking met Roeiploeg Utrecht zaterdag 9 april 2016 voor de 14e keer de ronDom grachtenrace. Dit jaar is Utrecht ook onderdeel van het grachtenkampioenschap, dat georganiseerd wordt met Zwolle en Amsterdam.

De ronDom staat bekend als een gezellige wedstrijd, goed georganiseerd, met een leuk feest als afsluiting. Op de Veilinghaven zal een tent staan met DJ en een springkussen voor de kinderen.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de reservelijst. Het deelnemersveld van maximaal 45 sloepen was snel bereikt. Inschrijven voor de reserve lijst kan door een mail te sturen naar: grachtenrace_utrecht@hotmail.com

Wie

Bezoekers zijn allen welkom langs de grachten en vaarroute. Zie hier het deelnemersveld.

Wat

Een grachtenrace voor sloeproeien.

Waar

De start vindt plaats bij het Theehuis Rhijnauwen in Bunnik. Van daaruit zullen de sloepen over de Kromme Rijn, onderdeel van de Stichtse Rijnlanden, naar het centrum van Utrecht gaan. Vanaf de Kromme Rijn wordt de singel gevolgd tot de Weerdsluis, waarna het spannende stuk over de Oudegracht volgt. Daarna voert de race terug over de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal naar de finish in de Veilinghaven. De totale afstand bedraagt ongeveer 15 km. Zie hier de route van de grachtenrace.

Wanneer

9 april van 08:00 – 23:00 uur. Eerste startende sloep is rond 12:00 uur.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.

 

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018