t/m

Utrechts Wielerweekend

Op 18 en 19 juni vindt het Utrechts Wielerweekend plaats. Tijdens dit weekend worden op de Maliebaan en in het Wilhelminapark diverse wedstrijden georganiseerd voor wielrenners van uiteenlopende niveaus. Voor wielrenners is dit een unieke kans om te koersen in hartje Utrecht en voor toeschouwers de kans om te genieten van een bijzonder sportevenement.

Ronde van het Wilhelminapark
Op zaterdag 18 juni wordt het toch al sfeervolle Wilhelminapark omgetoverd tot het decor van wedstrijden in verschillende categorieën: van handbikers tot studenten en van de Rabo dikke banden race tot wedstrijden voor de zogenaamde funklasse. De dikke banden race is een wedstrijd speciaal voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap van de KNWU hebben. De wedstrijd voor handbikers maakt onderdeel uit van de Nationale Handbike competitie.

Ronde van de Maliebaan
Op zondag 19 juni zijn wielrenners met een KNWU-licentie aan de beurt om te laten zien wat ze in huis hebben. Heren en dames in diverse wedstrijdklassen rijden hun criterium rond het oudste fietspad van Nederland: de Maliebaan. Voor de gelegenheid wordt de Maliebaan omgebouwd tot een parcours van 1,7 kilometer met twee bochten en twee lange rechte stukken. Het ziet er makkelijk uit, maar dat is het zeker niet. En de kasseitjes maken het nog eens extra zwaar.

Tour legacy
Het Utrechts Wielerweekend wordt georganiseerd door Stichting Ronde van de Maliebaan, het samenwerkingsverband van zeven Utrechtse wielerverenigingen en VSU (Vereniging Sport Utrecht). In 2015 werd de stichting in aanloop naar de Tourstart in Utrecht, na een aantal jaren inactief te zijn geweest, nieuw leven ingeblazen. Dit jaar zet de Stichting haar activiteiten voort om de legacy van de Tour te kunnen behouden. Naast het Wielerweekend organiseert de stichting tevens de campagne ‘Ga toch fietsen!’, de Klimtijdrit op de Uithof, de Tour d’Utrecht op 3 juli en het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden. Het wielerweekend is een uniek evenement voor Utrechtse wielrenners door de prachtige locatie midden in de stad. Inschrijven voor het evenement kan via de KNWU of op www.rondevandemaliebaan.com.

Wie

Voor wielrenners

Wanneer

18 en 19 juni 2016

Waar

Wilhelminapark en Maliebaan

Meer informatie

Kijk op Ronde van de Maliebaan