Utrechts Kampioenschap Tijdrijden

Na de succesvolle eerste editie op ’t Lint vindt op zondag 28 augustus opnieuw het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden plaats. Een individuele tijdrit van 13,5 kilometer vanaf de Plofsluis in Nieuwegein. Wie kroont zich tot de Utrechtse kampioen(e) van het tijdrijden?

Parcours
De organisatie wil wielerliefhebbers een mooi en uitdagend parcours bieden in de buurt van de stad Utrecht. En dat is gelukt! Deelnemers krijgen de unieke kans om op volle kracht over het Sluispad en de prachtige Lekdijk te denderen. Maar niet ongestraft: de laatste 4 kilometers gaan over de klinkers van de beruchte Kanaaldijk Zuid. Een afwisselende ronde van 13,5 kilometer met mooie uitzichten en alle gelegenheid om je leeg te fietsen. Bij de Plofsluis wordt een sfeervol start- en finishplein ingericht.

Organisatie
Het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van de Maliebaan, het samenwerkingsverband van zeven Utrechtse wielerverenigingen en VSU (Vereniging Sport Utrecht). In 2015 werd de stichting in aanloop naar de Tourstart in Utrecht, na een aantal jaren inactief te zijn geweest, nieuw leven ingeblazen. Dit jaar zet de Stichting haar activiteiten voort om de legacy van de Tour te kunnen behouden. Naast het UKT organiseert de stichting tevens het Utrechts Wielerweekend, de campagne ‘Ga toch fietsen!’, de Klimtijdrit op de Uithof, de Tour d’Utrecht en verschillende wielercafés.

Wie

Een Utrechts kampioenschap, voor iedereen
Het UKT is een officiële wedstrijd van de KNWU. Er is een wedstrijd voor licentiehouders en een Funklasse voor wielrenners zonder licentie. Iedereen die het leuk vindt kan dus meedoen. Ook enthousiastelingen zonder tijdritfiets en -ervaring. Het is een open kampioenschap dus je hoeft niet uit Utrecht te komen. In totaal kunnen we maximaal 180 deelnemers laten starten. En we hebben dit jaar een primeur: de strijd om de snelste Utrechter. Er is een ereprijs voor de snelste heer en dame uit de provincie Utrecht.

Waar

Vanaf de Plofsluis in Nieuwegein

Wanneer

28 augustus 2016

Meer informatie

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot 19 augustus, via www.rondevandemaliebaan.com of mail naar: tijdritutrecht@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers is 180. Op onze website vind je een uitgebreide parcoursbeschrijving, een globaal programma en praktische informatie voor deelnemers en toeschouwers. Je kunt het evenement ook volgen via https://www.facebook.com/events/1750880818469285/

De route is te bekijken via de volgende link: https://www.strava.com/routes/4744114.

 

 

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018