Urban Walk Utrecht

Op zondag 7 november vindt de eerste editie van de Urban Walk Utrecht plaats. Een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Domstad. De Urban Walk Utrecht staat in het teken van Gerrit Rietveld. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 12 of 20 km.

 

Ontdek de Domstad
Deze editie biedt deelnemers een uniek parcours dat hen door en langs een tal van markante en iconische gebouwen in Utrecht leidt, waaronder de tuin van Grand Hotel Karel V, Pandhof Domkerk, Rietveld Schroderhuis en Bibliotheek Neude. Dat gecombineerd met leuke (muziek)acts en loopplezier maakt het een onvergetelijke dag! Het hele parcours wordt stap voor stap bekendgemaakt via de website en de sociale kanalen. Onderweg worden de deelnemers van de nodige verzorging voorzien. Na de inspanning worden alle wandelaars beloond met een welverdiende unieke herinnering.

Gerrit Rietveld
De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht. Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij het Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De Urban Walk Utrecht leidt je langs bekende en minder bekende plekken die te maken hebben met Rietveld. Van de werkplaats waar hij zijn beroemde stoel ontwierp, langs winkelpuien die hij verbouwde, tot zijn graf. De route loopt niet alleen langs de woning van Rietveld, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

Goede doel: Ouderlounge in Wilhelmina Kinderziekenhuis
Het goede doel van de Urban Walk Utrecht is dit jaar de Ouderlounge op de nieuwe Intensive Care (IC) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als je baby of kind op de IC terechtkomt, is dat zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige, stressvolle en overweldigende periode. Ouders hebben behoefte aan een beschermende en overzichtelijke plek. Een plek waar ze even kunnen ontsnappen uit alle hectiek, maar toch dichtbij hun kindje kunnen zijn. Die plek willen we hen graag bieden door middel van de Ouderlounge bij de nieuw te bouwen IC. Deelnemers kunnen een sponsoractie aanmaken en zich laten sponsoren voor deelname aan de Urban Walk Utrecht of een donatie doen in het inschrijfformulier.

Urban Walk Series 
Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. Dit jaar bestaat de Urban Walk Series uit twee steden, Utrecht en Groningen. In 2022 organiseren we weer een volledige serie. De Urban Walk Series is een onderdeel van “We Are Walking”. Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met familie en vrienden. Of je nu liever in de stad, de heuvels of de natuur wandelt. We Are Walking biedt voor ieder wat wils.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 6 november 23.59 uur, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018