Triathlon Utrecht

Ruim 600 triatleten duiken zondag 10 juli de Strijkviertelplas in om te mee te doen aan de twaalfde editie van de Triathlon Utrecht. De jaarlijkse triathlon in Utrecht, hét visitekaartje van Hellas Triathlon, wordt dit jaar voor het eerst gehouden in en om de Strijkviertelplas. De eerste serie start om 9.30 uur.

In tegenstelling tot voorgaande jaren staat één afstand op het programma: een sprinttriathlon, garantie voor spektakel. Dat betekent 750 meter zwemmen, 22 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Gefietst wordt er in de oksel van de A12 en de A2, het looponderdeel vindt plaats in het Meentpark. Het start- en finishgebied en de wisselzone bevinden zich aan de zuidzijde van de recreatieplas. Hier zijn ook een koffietentje met picknicktafels en zitzakken om in neer te ploffen. Voor kinderen zijn er spelletjes.

De wedstrijd werd afgelopen jaren in en rond het Veilinghavencomplex gehouden. Door de vele wegwerkzaamheden in de buurt van de Veilinghaven en de Jaarbeurs is besloten te verkassen naar de westkant van Utrecht. Met name het fietsparcours moest steeds weer worden aangepast. Na raadpleging van alle Hellas-leden is uiteindelijk gekozen voor de Strijkviertelplas en omgeving.

Wie

Iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen

Wat

Triathlon wedstrijd

Waar

In en om de Strijkvierplas

Wanneer

Zondag 11 juli

Meer informatie

Voor het volledige programma kijk op: http://www.triathlonutrecht.nl/

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018