Triathlon Utrecht Strijkviertel

Tegenwoordig duiken de atleten bij het startschot het Strijkviertel in, maar bij de vroegste edities van de Triathlon Utrecht plonsden deelnemers in buitenzwembad De Krommerijn. Al in 2005 organiseerde Hellas Triathlon haar eerste wedstrijd. Hellas-leden deden graag wedstrijden van andere verenigingen aan en vonden dat het tijd werd om iets terug te doen. Ze gingen om de tafel zitten, dokterden een parcours uit, vonden een hoofdsponsor en zo zag de Rijwielpaleis Bilthoven Triathlon het levenslicht.

De eerste editie kende slechts twee series van de achtste triathlon. Er werd gezwommen in het ‘oude’ zwembad Krommerijn, dat later zou worden afgebroken en waar op dezelfde plek inmiddels een splinternieuw 50-meterbad verrezen is. Fietsen deed men richting Bunnik, het looprondje liep deels over de Uithof. De wedstrijd was kleinschalig en gezellig. Het bleek een succes: het aantal deelnemers groeide gestaag. Ieder jaar werd er een startserie aan het programma toegevoegd.

Op 7 juli 2019 gaan de triatleten weer van start, meld je aan!

Voor wie?

Deelnemers en bezoekers

Wanneer?

7 juli 2019

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn de startnummers op te halen bij het wedstrijdsecretariaat in de witte tent op het evenemententerrein.

09:30 Jeugdseries
09:45 Juniorenseries
10.00 Olympische Afstand
10:40 en 11.25 Sprintafstand
11.45 Bedrijventeams
Starttijden teamcompetities

12:35 Schuiteman 2eDivisie Noord – mannen – sprint
13.00 Schuiteman 2eDivisie Noord – vrouwen – sprint
Let op, bovenstaande tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de organisatie. Uiteraard brengen we jullie van eventuele wijzigingen op de hoogte via website/nieuwsbrief en sociale media

Waar?

De Triathlon Utrecht wordt gehouden in en rond recreatieplas Strijkviertel. De locatie is gelegen in het zuidwesten van Utrecht, naast de A12 en de A2.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018