Taijiquan Festival: Jubileumeditie

Houdt zaterdag 11 november vrij voor het jaarlijkse Taijiquan Festival van Stichting Taijiquan Nederland. Ben jij een Taijiquan liefhebber?  Of ben jij benieuwd naar deze krijgshaftige bewegingskunst dan ben jij van harte welkom. Naast het festival viert STN ook het 35-jarig bestaan, dus extra reden om het evenement te bezoeken.

Het festival kent een afwisselend programma bestaande uit competitiewedstrijden,  meer dan vijftien workshops van hoog niveau en een gezellige informatieve markt waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Er is van alles te beleven voor jong en oud, gevorderd of beginner, vechtkunstliefhebber of gezondheidstaijiquan- of qigongbeoefenaar.

Zangeres Lico Lee zal het festival muzikaal begeleiden. Meer Chinese inbreng is er van acupuncturiste Yenna Zhang en van bestseller auteur Lulu Wang, die een lezing verzorgt over Chinees eten . Dit naar aanleiding van haar nieuwe, inmiddels veertiende boek Chineeslekker, over het concept van Yin en Yang in de Chinese keuken en over hoe Chinezen de relatie tussen voedsel en gezondheid bekijken. De acupunctuur workshop van Yenna Zhang sluit naadloos aan op de Lulu Wang workshop. In dialoog met Lulu vertelt Yenna over de relatie tussen het prikkelen van acupunctuurpunten en het beoefenen van Taijiquan.

Twee internationale meesters van verschillende Taijquan stijlen zullen een demonstratie geven in de lunchshow, gevolgd door workshops waar iedereen aan kan deelnemen. Voor Chen stijl is dat Frank Marquardt en voor Sun stijl Tary Yip. Wie meer van deze meesters wil leren, kan op zondag 12 november een masterclass van een hele dag bij één van hen volgen.

Meer info
Voor meer info over het Taijiquan Festival en inschrijvingen voor een van de workshops bezoek  www.taijiquan.nl.

Voor wie?

Voor iedereen.

Wanneer?

Zaterdag 11 november van 09.00 tot 17.00 uur.

Waar?

Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3, Utrecht.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018