t/m

Taijiquan Festival 2018

Stichting Taijiquan Nederland (STN) houdt op zaterdag 10 november van 09.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse Taijiquan Festival in sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3 in Utrecht.

Zoals elk jaar vindt in november het STN Taijiquan Festival plaats waar Taiji geïnteresseerden, beoefenaars en leraren hun kennis verbreden en verdiepen, inspiratie opdoen en/of elkaar ontmoeten. Dit jaar is het thema Taiji Zwaard. Tijdens het festival wordt zowel aandacht besteed aan de martiale kant als aan de betekenis die het Taiji Zwaard kan hebben voor de verdieping van de eigen Taiji beoefening.

Bezoekers kunnen tijdens het festival meedoen aan of kijken naar de wedstrijden Open Nederlandse Kampioenschap Pushing hands (tui shou) en Vorm Lopen (tao lu)  (Hand en Wapen) voor duo’s en groepen in diverse stijlen taijiguan en qigong . Ook zijn er diverse interessante workshops te volgen, zoals taiji, boksen volgens taiji  principes met Laura Stone en Taiji Zwaard. De workshops duren een uur en aanmelden is niet nodig, er is vrije inloop.

Het festival kent verder een gezellige informatieve markt waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Er is van alles te beleven voor jong en oud, gevorderd of beginner, vechtkunstliefhebber of gezondheidstaijiquan- of qigongbeoefenaar.

Ook dit jaar zal er aansluitend op het festival, op zondag 11 november, een masterclass worden georganiseerd. Dit jaar komt Andy Mack, een senior leerling van Adam Mizner, naar Nederland.  Andy Mack is de grondlegger van de Dissolve Therapy,  een krachtige helende therapie die stress en spanning oplost en de geest zuivert, het energieveld opruimt, de chakra’s opnieuw in balans brengt en de inwendige organen, zenuwen, huid, spieren en pezen reinigt.  De therapie herstelt het emotionele evenwicht, lost hartpijn, angst, depressie, slapeloosheid, verslavingen op en laat je ontspannen, stressvrij en wonderbaarlijk voelen.  Andy creëerde Dissolve Therapy door krachtige technieken op te nemen die duizenden jaren oud zijn, afgeleid van India, China, Tibet en Thailand.

Belangstellenden vinden op de website www.taijiquan.nl een overzicht van alle workshops. Daar kan ook worden ingeschreven  voor de workshops en voor de competities waaraan deelgenomen wil worden. Wees er op tijd bij want als de populaire workshops zijn snel volgeboekt .

 

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018