Sportieve Sint intocht

Op zodag 19 november is het alweer tijd voor de jaarlijkse Sint intocht Utrecht. Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU) heeft naar aanleiding van de maatschappelijke discussie met andere organisaties over de huidskleur van de pepernotenstrooiers nagedacht over de maatschappelijke rol van de intocht voor de stad. Daarom zal vanaf dit jaar de intocht een thema meekrijgen, te beginnen met sport!

Bij de Sportieve Sint intocht van dit jaar is de VSU betrokken bij de organisatie. Eveneens is voor FC Utrecht en diverse sportverenigingen een rol weggelegd. Er worden demo’s gegeven en de sportclubs lopen mee in de stoet. Op de Neude komt boarding voetbal waar kinderen een balletje kunnen trappen terwijl ze op de Sint wachten. Dit alles heeft als doel om jonge kinderen te laten zien hoe leuk sport is zodat ze misschien wel een sportief kadootje op hun verlanglijstje te zetten!

Meer informatie
Meer weten over de intocht? Zie dan intochtutrecht.nl.

Voor wie?

Voor iedereen die dit mooie evenement wilt meemaken.

Wanneer?

Zondag 19 november vanaf 11:30 uur tot 15:30 uur.

Waar?

11:30 uur - Ledig Erf
12:00 uur tot 13: 00 uur - Vaartocht
13:00 uur tot 13:45 uur - Weerdsluis
14:00 uur tot 14:45 uur - Optocht
13:00 uur tot 15:30 uur - Domplein

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018