Singelloop Utrecht

Jaarlijks komen 10.000 enthousiaste lopers naar Utrecht voor één van de mooiste loopevenementen van het jaar. Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland mét het snelste 10 km parcours ter wereld. Zeven jaar geleden werd op de befaamde Maliebaan geschiedenis geschreven en dat wereldrecord staat nog steeds. In het kielzog van de internationale en nationale topatleten komen jong en oud naar het sfeervolle Wilhelminapark voor een dag vol sportiviteit en gezelligheid.

Zo ook op zondag 1 oktober met een 10 km, 5 km en Chiquita Kidsruns 1 km en 2 km. Afstanden voor alle leeftijden en een route die voert langs de mooiste singels van Utrecht. Bands, DJ’ acts en orkesten staan langs het parcours van de Singelloop om de lopers en de supporters muzikaal te begeleiden. Benieuwd geraakt? Schrijf je in voor de Singelloop Utrecht op 1 oktober

Jong geleerd is oud gedaan
Voor de jonge sportievelingen worden in de ochtend de Chiquita Kidsruns 1 km en 2 km georganiseerd. Deze lopen zijn speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle finishers krijgen een unieke Singelloop Utrecht-medaille en een Chiquita loopshirt. Deelname wordt een ervaring die ze niet meer zullen vergeten.

Loop met je hart
Het goede doel van deze 67e editie is de Hartstichting en met name onderzoek naar een plotselinge hartstilstand. Draag jij je steentje bij aan financiering van het onderzoek? Doneer bij jouw inschrijving minimaal €25,-. dan heten zij jou welkom in het HARTloopteam!

6 redenen om mee te doen aan de Singelloop Utrecht op een rij

  • Start op de befaamde Maliebaan die historie ademt;
  • Loop langs de bekende Singels en grachten in Utrecht;
  • Finish in het rijks monumentale Wilhelminapark met veel gezelligheid en muziek;
  • De oudste stratenloop van Nederland, de eerste editie vond plaats in 1925;
  • Het grootste loopevenement in Utrecht voor heel de familie met 4 afstanden;
  • Snelste 10 km parcours ter wereld, het wereldrecord staat tot op de dag van vandaag in Utrecht op 26:44.

Schrijf je snel in via www.singellooputrecht.nl

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018